KPN Veilig
Veilig online op het internet

Elke dag maak je gebruik van het internet. Surfen, bankieren, shoppen, e-mailen of je favoriete video’s bekijken bijvoorbeeld. Natuurlijk klik je ook af en toe op een link, of misschien zelfs op een advertentie. Dat betekent dat je ook per ongeluk op een verkeerde link kan klikken. Hoe leuk het ook is, het internet brengt ook gevaren met zich mee. Meestal zonder dat je het zelf doorhebt. Gelukkig kan je op veel manieren er toch voor zorgen veilig online te zijn.

Veilig online met onze KPN Veilig producten

Elke dag maak je gebruik van het internet. Surfen, bankieren, shoppen, e-mailen of je favoriete video’s bekijken bijvoorbeeld. Natuurlijk wil je dat veilig doen. Daarom hebben we een aantal producten die daarvoor zorgen.

Overzicht KPN Veilig producten



KPN Veilig Virusscanner

KPN Veilig Virusscanner is een betrouwbaar antivirusprogramma van F-Secure. Het beschermt tegen virussen en verschillende vormen van schadelijke software.



KPN Veilig Wachtwoordmanager

KPN Veilig Wachtwoordmanager via 1Password zorgt dat je wachtwoorden veilig kan beheren en jouw creditcard- en inloggegevens veilig kan opslaan.

KPN Veilig Netwerk Thuis

KPN Veilig Netwerk Thuis is de slimme netwerkbeveiliging van ESET. Het beschermt alle apparaten die met de internetverbinding bij je thuis zijn verbonden. Zo zijn al je apparaten binnenshuis beveiligd. Zowel de slimme als de niet-slimme apparaten.



Malwarefilter

Een gratis filter dat alle met je modem verbonden apparaten beschermt tegen onbetrouwbare websites of andere online gevaren.

Wat doen we nog meer voor online veiligheid

We zorgen ervoor dat je veilig online bent. Maar we doen nog meer. Zo zorgen we ook dat je apparaten veilig verbonden zijn. En je veilig kan e-mailen. Dat doen we op verschillende manieren.



Spamfilter

We zijn elke dag bezig om te filteren op spamberichten. Zo bereiken criminelen minder makkelijk je inbox en zijn je computers en apparaten beschermd tegen spam.

Veilige e-mail

Alle e-mails die je stuurt, zijn versleuteld en daardoor helemaal privé. Bij KPN Internet krijg je 6 mailboxen van 15 GB per stuk. Je kunt zelf je e-mailadres kiezen en beheren.

Tips om phishing of fraude te herkennen

Onze basisregel voor veilig internetten is simpel. Denk bij alles wat je op het internet doet goed na of je persoonlijke gegevens wilt delen. Je kan nog meer doen.

Het e-mailadres waar criminelen mee mailen is vaak niet helemaal juist. Misschien lijkt het erop. Of juist helemaal niet. Krijg je een e-mail van een bedrijf met een gmail of outlook adres, dan moeten de alarmbellen in veel gevallen afgaan. Criminelen sturen vaak berichten van grote bedrijven of organisaties (DHL, PostNL, Belastingdienst). Krijg je een bericht dat je niet vertrouwd? Meteen verwijderen en nergens op klikken.

Criminelen gebruiken links om je naar een nepwebsite te leiden of een virus of malware op je computer of mobiel te installeren. Denk daarom goed na voordat je op een link klikt. Klik liever niet op een link vanuit een e-mail. Maar ga in de browser gewoon naar de website van een bedrijf of organisatie en log in met je gegevens.

Oplichters weten vaak niet wie ze aanspreken. Ze proberen zoveel mogelijk mensen te misleiden. Daarom is de aanhef vaak algemeen. Beste meneer of mevrouw bijvoorbeeld. Bedrijven of organisatie gebruiken vaak je naam om je aan te spreken.

Hoewel criminelen steeds professioneler worden, staan er toch vaak spelfouten in een e-mail of sms. Of taal dat een bedrijf niet zo snel zou gebruiken.  

Criminele doen er alles aan om jouw gegevens te krijgen. Vul daarom nooit zomaar je gegevens ergens in. Zeker banken, verzekeraars of de overheid vragen nooit zomaar om jouw gegevens.

Wat kan je zelf doen om veilig te internetten?

Onze basisregel voor veilig internetten is simpel. Denk bij alles wat je op het internet doet goed na of je persoonlijke gegevens wilt delen. Je kan nog meer doen.

Kies een sterk wachtwoord

Gebruik sterke en unieke wachtwoorden. Of log in met biometrie, zoals je vingerafdruk. Sla wachtwoorden op in een wachtwoordmanager.

Gebruik tweestapsverificatie

Gebruik naast een wachtwoord ook een code of een app voor extra beveiliging.

Geef je codes niet zomaar door

Geef beveiligingscodes waarmee we je identiteit controleren, alleen door als je zelf contact opgenomen hebt met ons.

Veilig online op het internet

We geven je graag tips. Zodat je meteen een neppe e-mail herkent. Niet reageert op berichtjes van iemand die om geld vraagt. En zodat je op de hoogte bent van alle vervelende vormen van internetcriminaliteit. Je vindt heel veel handige tips in onze blogs. Zo kan je gerust veilig online surfen op het internet.