Formule 1 Zandvoort 2024 - tijden en info

De F1 race in Zandvoort 2024 staat voor de deur. Op zondag 25 augustus gaan om 15:00 uur de lichten uit voor de Formule 1 grand prix van Nederland. Ook dit jaar kan je deze F1 race op het circuit van Zandvoort gratis kijken bij de NOS. Wil je alle races kijken? Dan zit je goed met Viaplay bij KPN.

Dit zijn de tijden van de Formule 1 in Nederland 2024

Ben je benieuwd hoe laat de Formule 1 grand prix van Nederland (Zandvoort) start? Hieronder vind je het programma. In dit schema vind je de Nederlandse tijden waarop de uitzendingen van de vrije trainingen, kwalificatie en de race in Zandvoort starten.

Vrijdag 23 augustus 2024:

12.30 uur    F1 GP Nederland: vrije training 1

16.00 uur    F1 GP Nederland: vrije training 2

Zaterdag 24 augustus 2024:

11.30 uur    F1 GP Nederland: vrije training 3

15.00 uur    F1 GP Nederland: kwalificatie

Zondag 25 augustus 2024:

15.00 uur    F1 GP Nederland: race

De Dutch Grand Prix in Zandvoort trapt pas af op zondag 25 augustus, maar de voorpret begint al op maandag 19 augustus bij Viaplay en Viaplay TV. Kijk elke avond van 19 tot 24 augustus om 20.25 uur op Viaplay en om 22.30 uur op Viaplay TV naar de talkshow Zandvoort Shakedown. Amber Brantsen, Tom Coronel en analisten nemen de nieuwste ontwikkelingen door met de hoofdrolspelers van de Dutch Grand Prix.

Op vrijdag 23 augustus beleef je Super Friday bij Viaplay en Viaplay TV. Vanaf 12.00 uur volg je live de vrije trainingen van Formule 1, Porsche SuperCup en F1 Academy. Verschillende verslaggevers en de beste analisten brengen je de laatste updates direct vanuit de paddock, pitlane en het dorp.

De kwalificatie op zaterdag 24 augustus is live te zien bij Viaplay en vanaf 19.00 uur terug te kijken bij Viaplay TV. De grote race op zondag 25 augustus volg je live op Viaplay en wordt om 18.00 uur uitgezonden op Viaplay TV. Mis niets van deze spannende dagen!

Wil je nog meer sport bij KPN kijken? Dat kan met KPN TV. Dan kan je thuis en online tv-kijken.

Een oranje F1 van Zandvoort door Max Verstappen

Sinds Max Verstappen en de Grand Prix van Nederland in de Formule 1 zijn gekomen, is oranje een van de dominante kleuren op de tribunes. De Formule 1 grand prix van Nederland wordt sinds jaar en dag gereden op het circuit van Zandvoort. Na jarenlange afwezigheid op de kalender, is de F1 race in 2021 weer toegevoegd. En gelijk dat jaar klonk meteen het Wilhelmus tijden de podiumceremonie. Max Verstappen wist zijn thuisrace te winnen voor een zee van oranje supporters. We zijn natuurlijk allemaal benieuwd of het Nederlandse volkslied ook dit jaar op het circuit van Zandvoort zal klinken.

Zo verliep de Formule 1 Grand Prix van Zandvoort in 2023

De Formule 1 race van Nederland in 2023 vond uiteraard op het circuit van Zandvoort plaats. De race begon spectaculair. Vlak na de start ging het gelijk regenen. Een deel van de F1 coureurs dook meteen de pitstraat is om de banden te wisselen. Op hun intermediate banden waren deze vroeger stoppers een stuk sneller dan de coureurs die nog niet gestopt waren. Al snel ging iedereen over op de regenband en moesten sommige coureurs een flinke inhaalrace inzetten. In ronde 12 was de baan weer zo droog dat de het hele F1 veld weer terugging naar de ‘slick’ band. Max Verstappen nam de leiding van de grand prix weer over. Later in de race begon het nogmaals te regenen. Daarom was de uitslag van de grand prix van Nederland een bijzondere. Max verstappen won de race, Fernando Alonso werd tweede en Pierre Gasly eindigde op plek 3.

Leuk om te weten. Het Nederlandse volkslied werd in 2023 verzorgd door Andre Rieu. Samen met zijn orkest speelde hij vooraf en na de race het Wilhelmus.

Kijk live op tv naar de F1 1 in Zandvoort via de NOS en KPN

Je kijkt de Formule 1 kwalificatie en race in Nederland makkelijk op je tv met de Viaplay app. Natuurlijk volgt je ook alle andere races van het Formule 1 seizoen live met Viaplay bij KPN. Ook dit jaar kijk je de grand prix in Zandvoort gratis bij de NOS. Dat kijk je met KPN TV.

Op vrijdag kijk je de vrije training van de F1 grand prix van Nederland met de Viaplay app. Op zaterdag en zondag kijk je de kwalificatie en de race met de Viaplay app. Hopelijk klinkt ook in 2024 op zondag het Nederlandse volkslied in bij de F1 in zandvoort. Tussendoor wordt je bijgepraat vanuit de studio of vanuit de pitstraat door verschillende experts, zoals Tom Coronel of Guido van der Garde.

Wist je trouwens dat je tijdens het F1 weekend in Nederland met de Viaplay app ook extra F1 kanalen kunt kijken? Bijvoorbeeld met de cockpitbeelden of beelden uit de pitstraat.

Gerelateerde artikelen