Alles over Google’s AI features voor de Pixel 9

Het is zover: de Google Pixel 9 smartphones zijn op de markt. Nu is Google altijd al voorloper geweest op het gebied van technologie, en met de nieuwe Pixel 9-serie wordt deze traditie voortgezet. De nieuwste smartphones zijn uitgerust met zowel bestaande als nieuwe AI features. Op deze pagina lees je alles over deze Google Pixel 9 AI features.

Alles over Google’s AI features voor de Pixel 9: een compleet overzicht

Dat de nieuwe Google Pixel 9-serie boordevol AI features zit, zal geen verrassing zijn. Maar over welke features hebben we het zoal? Verderop in dit artikel bespreken we het in meer detail, maar één ding kunnen we alvast met je delen: de nieuwe AI features van deze Google Pixel 9 telefoons zullen een grote impact hebben op de manier waarop we met smartphones omgaan. Denk aan innovaties op het gebied van spraakherkenning, visuele analyse en het geven van herinneringen.

De Pixel 9 telefoons zijn uitgerust met deze Google AI features

De Google Pixel 8 smartphones waren al zeer innovatief te noemen, en Google gaat met de Pixel 9 serie nog een stapje verder.

Op alle Android-telefoons, en dus ook op de Google Pixel 9 smartphones, vind je Gemini, de AI-assistent die complexe vragen kan interpreteren en verwerken en op basis hiervan contexueel bewuste antwoorden geeft. Stel bijvoorbeeld de vraag “Hoe maak ik een burger met deze ingrediënten?”, en Gemini zal met een gedetailleerd recept komen op basis van de ingrediënten die je beschikbaar hebt. Makkelijker wordt het niet.

De Google Pixel 9 telefoons zijn uitgerust met meerdere AI features die we ook terugzien in de Pixel 8 serie. Dit zijn stuk voor stuk handige AI tools die hun effectiviteit meer dan bewezen hebben. Denk onder meer aan:

  • Circle to Search: een functie waarmee je kunt zoeken op je telefoon zonder van app te hoeven wisselen.
  • Magic Editor: een fotobewerkingsapp waarmee je supersnel je foto’s kunt verbeteren
  • Audio Magic Eraser: een tool waarmee je heel gemakkelijk ongewenste objecten uit je foto kunt verwijderen.

Dit zijn de nieuwe Google AI features voor de Pixel 9

En bovenop de ‘oude vertrouwde AI tools’ verrast Google ook met nieuwe AI features voor de Pixel 9 smartphones. Hieronder op een rijtje:

  • Pixel Screenshots: maakt en analyseert screenshots met AI om relevante informatie snel naar voren te brengen.
  • Add me: een feature die ervoor zorgt dat iedereen op een groepsfoto staat en niemand dus net buiten beeld valt.
  • Studio: een feature waarmee je afbeeldingen en stickers kunt genereren.

Pixel Screenshots is een verbeterde versie van Recall

Daar waar Microsoft’s Recall gericht is op het ophalen van eerder vastgelegde informatie, gaat Pixel Screenshots verder dan dat. AI wordt ingezet om screenshots direct te analyseren en hier relevante informatie uit te halen. Hierdoor kun je sneller nuttige informatie tot je nemen en hoef je niet eindeloos door je eerder opgeslagen inhoud te scrollen. Je leest ‘t al: Pixel Screenshots is een erg efficiënte en gebruiksvriendelijke feature.

Google Pixel 9 bestellen

Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden over de Google Pixel 9 smartphones? Dat snappen we! De Google Pixel-serie staat bekend om zijn snelle, betrouwbare en compacte smartphones, uitgerust met de nieuwste technologieën. Voor een volledig overzicht van alle beschikbare modellen kun je onze Google Pixel-overzichtspagina bekijken. Ook kun je meer lezen over de Google Pixel 8, Pixel 9, Pixel 9 Pro en Pixel 9 Pro XL.

Gerelateerde artikelen