Google Pixel 9 Pro (XL) review 

De Google Pixel 9, Pixel 9 Pro en Pixel Pro XL zijn de nieuwste smartphones van Google. Deze high-end toestellen combineren een compact ontwerp met indrukwekkende camera's. Op deze pagina lees je onze review over de Google Pixel 9 Pro (XL).

De uitgebreide Google Pixel 9 Pro (XL) review: alles wat je erover wil weten 

De nieuwste Pixel smartphones van Google zijn uitgekomen: de Google Pixel 9, de Google Pixel 9 Pro en de Google Pixel 9 Pro XL. Deze nieuwe modellen bevatten alle specificaties die je van Google gewend bent en hebben daarbovenop een aantal mooie upgrades gekregen. Tel daar een elegant design bij op en je begrijpt: wij zijn fan. In deze Google Pixel Pro (XL) review bespreken we onder meer het design, de camerakwaliteit en zetten we de specificaties voor je op een rijtje. Zo kan jij straks kiezen voor de smartphone die het beste bij je past. 

Het design van de Google Pixel 9 Pro (XL) smartphones: matte finish en glimmende zijkanten 

Goed, wat kan je verwachten van het design van de Google Pixel 9 Pro en de 9 Pro XL? De reguliere Google Pixel 9 heeft een glimmende afwerking en matte elementen, terwijl de Pro’s een matte finish hebben en glimmende zijkanten. Als je beide Pro telefoons met elkaar vergelijkt, dan valt op dat de Google Pixel Pro XL nèt een slag groter is dan de Google Pixel 9 Pro. Beide Pro telefoons hebben 3 camera’s op de achterzijde. Tot slot kan je kiezen uit verschillende kleuren, zoals ‘Hazel’, ‘Porcelain’ en ‘Rose’. Kortom: het zijn echte eyecatchers waarmee je gegarandeerd de show steelt.  

De Google Pixel 9 Pro en Pro XL hebben een groter en nóg scherper display 

De displays van de Pixel-telefoons zijn met recht haarscherp te noemen. De piekhelderheid van een smartphone wordt uitgedrukt in nits en wordt behaald in de HDR-modus. Qua piekhelderheid geldt: hoe hoger het getal, hoe beter. Om je een idee te geven: de Google Pixel 9 heeft een helderheid van maximaal 1800 nits en de Pixel 9 Pro en Pixel 9 Pro XL halen 2000 nits. Inderdaad, hoge getallen. Wil je op een zonnig strand je appjes checken? Dat is dus geen enkel probleem. 

En qua schermgrootte? Het display van de Google Pixel 9 Pro meet 6,3-inch met een resolutie van 2856 bij 1280 pixels. Het scherm van de Google Pixel 9 Pro XL is met z’n 6,7-inch nog een stukje groter en heeft een resolutie van 2992 bij 1344 pixels. Samenvattend hebben deze telefoons een hoge pieksnelheid en resolutie, met daarbij opgeteld een royaal scherm. Een serie kijken onderweg in de trein behoort dan ook zeker tot de mogelijkheden. Mooi meegenomen! 

Alle gereviewde specificaties van de nieuwe Google Pixel 9 Pro en 9 Pro XL op een rij 

Welke specs mag je verwachten bij deze nieuwste Pixel 9 Pro (XL) smartphones? Hierbij op een rij:  

                  • Pixel 9 Pro: 6,3-inch-oled-display

                  • Pixel 9 Pro XL: 6,7-inch-oled-display

                  • 50 megapixel-hoofdcamera

                  • 48 megapixel-groothoeklens

                  • 48 megapixel-selfiecamera

                  • 4K videocamera

                  • Maximale ververssnelheid display 120Hz

                  • 2000 nits (HDR)

                  • Gloednieuwe Tensor G4-chip

                  • Geheugengrootte vanaf 128GB

                  • Langere batterijduur

                  • Google Android besturingssysteem

                  Foto’s van topkwaliteit met de Pixel 9 Pro (XL) camera’s 

                  De Pixel 9, Pixel 9 Pro en Pixel 9 Pro XL zijn allemaal uitgerust met een 50 megapixel-hoofdcamera. De Pixel 9 Pro en Pixel 9 Pro XL hebben daarnaast een 48 megapixel-selfiecamera met autofocus en een 48 megapixel-telelens waarmee je 5 keer kan inzoomen. Zelfs de kleinste details leg je dus haarscherp vast. 

                  Een langere batterijduur betekent minder vaak opladen

                  Een batterij die halverwege de dag al leeg is? Dat zal je bij de Pixel 9 Pro (XL) smartphones niet gebeuren. De batterijcapaciteit is dusdanig goed, dat de smartphones minstens 24 uur lang meegaan zonder dat je tussendoor hoeft op te laden. Die powerbank kan je dus wel thuislaten. 

                  Bestel jouw Google Pixel 9 Pro (XL) 

                  Ook zo enthousiast geworden na deze Google Pixel 9 Pro (XL) review? De Google Pixel-serie bestaat uit snelle, betrouwbare en compacte smartphones die zijn voorzien van de nieuwste technologieën. Op onze Google Pixel-overzichtspagina vind je een compleet overzicht van alle modellen. Daarnaast kan je meer te weten komen over de Google Pixel 8, Pixel 9, Pixel 9 Pro en Pixel Pro XL

                  Gerelateerde artikelen