Bekijk het EK vanaf 14 juni in Ultra HD. Voor Jou. 

Op 14 juni 2024 start het EK voetbal. Als trotse partner van de KNVB zitten we er he-le-maal klaar voor! We zorgen ervoor dat je het voetbalspektakel thuis kan beleven alsof je in het stadion zit: in Ultra HD! Lees verder om te zien hoe je het EK in haarscherpe kwaliteit kan kijken.

Komt er weer een rondvaart door de grachten? 

Dit jaar wordt het EK voetbal in Duitsland gehouden. De laatste keer dat dit land het EK organiseerde, werd Nederland kampioen. Misschien heb je de beelden van de rondvaart door de Amsterdamse grachten wel eens gezien. We hopen natuurlijk dat we ook dit EK gaan winnen. Daarvoor moet Oranje eerst Polen, Frankrijk en Oostenrijk verslaan in de poulefase van het toernooi.  

Zo kijk je het EK in Ultra HD 

Natuurlijk wil je het EK in haarscherpe beeldkwaliteit bekijken. Daarom kijk je het EK in Ultra HD, op onze speciale zender NPO 1 UHD. Let op: je hebt wel voldoende internetsnelheid en een televisie nodig die HDR volgens de HLG standaard ondersteunt. 

  • Heb je een TV+ Box? Dan kun je NPO 1 ontvangen tijdens het EK voetbal op kanaal 1. Via de informatiebalk kun je Ultra HD aan- en uitzetten.

  • Heb je een tv-ontvanger van het type VIP5202? Dan krijg je toegang tot het speciale NPO 1 UHD kanaal op zender 690.

  • Kijk je tv via de KPN SmartTV App? Dan krijg je ook toegang tot het speciale NPO 1 UHD kanaal op zender 690.

  • Kijk je tv via de KPN TV App? Cast 'm naar een televisie die die HDR volgens de HLG standaard ondersteunt en dan naar zender 690.

We gaan de beelden uitzenden in de Full HD beeldresolutie 1920x1080 met 50 frames per seconde. Zo weet je zeker dat je elke passeerbeweging of doelpunt prachtig in beeld ziet.   

Ontdek al jouw extra’s   

Ben je geen voetbalfan of wil je nog meer leuke extra’s? Omdat we blij met je zijn, geven we je elke maand aantrekkelijke voordelen en extra's waar je blij van wordt. Voor Jou.

Veel gestelde vragen 

Waarom kan ik het NPO 1 UHD kanaal niet vinden?  

Dat kan te maken hebben met je internetsnelheid. Om in Ultra HD te kunnen kijken, heb je een internetverbinding nodig die snel en stabiel genoeg is. Het kan zijn dat er op jouw adres niet voldoende bandbreedte is. In dat geval kan je gewoon op kanaal 1 kijken.  

Wat kan ik doen als het beeld op NPO 1 UHD hapert?  

De NPO heeft ons laten weten dat je haperingen kunt ervaren op de kanalen. Uiteraard proberen wij en de NPO dit zoveel mogelijk te voorkomen. Ervaar je tijdens een wedstrijd problemen? Probeer dan eerst de gebruikelijke oplossingen. Controleer de instellingen, doe een herstart van de tv-ontvanger of een reset. Heeft dat niet geholpen? Schakel dan de UHD uit op de TV+ Box. En bij een tv-ontvanger van het type VIP5202 schakel je over naar de reguliere uitzending op NPO 1. 

Ik heb onlangs Internet en TV besteld. Kan ik ook de wedstrijden in Ultra HD kijken?  

Zeker! Als je internetsnelheid hoog genoeg is voor UHD en je een UHD telecisie hebt, dan kan je ook van de wedstrijden genieten in haarscherpe kwaliteit.  

Welke snelheid moet ik minimaal hebben om NPO 1 UHD te kijken?  

Je moet minimaal 38 Mbit/s aan internetsnelheid hebben. 

Ik ervaar donker beeld bij het EK in UHD. Wat kan ik doen?
Voor het beste beeld tijdens het EK, raden we je aan om jouw schermresolutie in te stellen op HDR10. Standaard staat deze op Dolby Vision ingesteld. Zo pas je het aan: Ga naar menu / instellingen / apparaat / apparaat voorkeuren / weergave en geluid / Schermresolutie. Kies daarna:
Automatisch beste resolutie = AAN
HDR-instelling = HDR-automatisch
HDR-prioriteit = HDR10

Gerelateerde artikelen