iPhone 16 Pro vs iPhone 16 Pro Max: vergelijking

De iPhone 16 Pro en de iPhone 16 Pro Max zijn de nieuwste modellen van Apple. Beide zijn krachtig en hebben veel overeenkomsten, maar er zijn ook belangrijke verschillen die jouw keuze kunnen beïnvloeden. In deze iPhone 16 Pro vs Pro Max-vergelijking kijken we naar design, schermtechnologie, camera's, prestaties en prijs, zodat je een goede beslissing kunt nemen.

Verschillen in design en afmetingen

Het design en de afmetingen van de iPhone 16 Pro en de iPhone 16 Pro Max zijn belangrijk als je moet kiezen. De vergelijking tussen de iPhone 16 Pro vs de Pro Max begint met het scherm: de iPhone 16 Pro heeft een 6,3 inch-scherm, terwijl de Pro Max een groter 6,9 inch-scherm heeft. Dit verschil in afmeting tussen de iPhone 16 Pro en Pro Max maakt de Pro Max uitermate geschikt voor bijvoorbeeld het kijken van video’s.

Qua afmetingen is de iPhone 16 Pro kleiner, met afmetingen van 149,6 mm in hoogte, 71,5 mm in breedte, en 8,25 mm in dikte. De iPhone 16 Pro Max is groter, met een hoogte van 163 mm, een breedte van 77,6 mm, en een dikte van 8,3 mm. Het verschil in grootte tussen de iPhone 16 Pro en Pro Max maakt de Pro Max misschien iets minder handzaam, maar wel fijner voor bijvoorbeeld gamen. Het gewicht verschilt ook: de iPhone 16 Pro weegt 199 gram, terwijl de Pro Max 227 gram weegt. Deze verschillen in grootte en gewicht kunnen belangrijk zijn voor hoe je het toestel gebruikt.

Lees meer over afmetingen iPhone 16

 

Verschil in schermen iPhone 16 Pro en Pro Max

In de iPhone 16 Pro vs Pro Max-vergelijking is het scherm een belangrijk punt. Beide modellen hebben een OLED-scherm, maar het verschil tussen de iPhone 16 Pro en Pro Max zit in de grootte en de helderheid. Beide schermen hebben een verversingssnelheid van 120 Hz, wat zorgt voor een soepel beeld.

De helderheid van beide schermen is minimaal 2.000 nits, waardoor ze goed leesbaar zijn in fel zonlicht. Het grotere scherm van de Pro Max maakt het ideaal voor het kijken van video’s en het spelen van games. Daarnaast hebben beide toestellen een Always-On Display, wat handig is om snel de tijd en meldingen te bekijken zonder het scherm te ontgrendelen.

 

Wat zijn de verschillen in prestaties en hardware?

Als we kijken naar de iPhone 16 specificaties, zien we dat zowel de iPhone 16 Pro als de 16 Pro Max dezelfde A18-chip gebruiken. Dit zorgt voor snelle en efficiënte prestaties. Het verschil tussen de iPhone 16 Pro en 16 Pro Max komt vooral naar voren in de batterijduur. Door het grotere formaat van de Pro Max is er ruimte voor een grotere batterij, waardoor de Pro Max langer meegaat. Zo kan een iPhone 16 Pro zo’n 85 uur audio afspelen. Een iPhone 16 Pro Max wel 105 uur.

Wat betreft opslagopties  van de iPhone 16 Pro Max vs 16 Pro zijn beide modellen vergelijkbaar, met keuzes van 256 GB tot 1 TB. De iPhone 16 Pro heeft echter ook een 128 GB-variant. Dit betekent dat je genoeg ruimte hebt voor je apps, foto’s en video’s. De keuze tussen de iPhone 16 Pro Max en iPhone 16 Pro hangt dus vooral af van je behoefte aan batterijcapaciteit en hoe vaak je je toestel gebruikt zonder op te laden.

 

Prijs en beschikbaarheid van de iPhone 16 Pro Max en Pro bij KPN

De prijs is een belangrijk punt bij het kiezen tussen de iPhone 16 Pro en Pro Max. Het verschil in prijs tussen iPhone 16 Pro en Pro Max komt vooral door het grotere scherm en de extra camerafuncties van de Pro Max. Als je die extra’s niet nodig hebt, is de iPhone 16 Pro een goede keuze met een goede prijs/prestatieverhouding. De prijzen kunnen verschillen, afhankelijk van de opslagoptie en het gekozen abonnement.

Beide modellen zijn beschikbaar bij KPN, en we hebben verschillende aanbiedingen voor de iPhone 16-serie. Vergelijk de prijzen en opties voordat je beslist welk model het beste bij je past.

 

Neem jij de iPhone 16 Pro of iPhone 16 Pro Max?

Bij het kiezen tussen de iPhone 16 Pro en iPhone 16 Pro Max spelen jouw voorkeuren een grote rol. De verschillen tussen iPhone 16 Pro en Pro Max zitten vooral in de schermgrootte, de camera-zoom en de batterijduur. De 16 Pro vs 16 Pro Max keuze komt dus neer op wat je belangrijker vindt: een groter scherm en betere zoom, of een kleiner formaat dat makkelijker te gebruiken is.

Beide modellen zijn nu beschikbaar bij KPN. Bezoek de KPN-website om de nieuwste iPhones te bekijken en je keuze te maken. Met de iPhone 16-serie krijg je een toestel dat aan al je verwachtingen voldoet.

Bekijk iPhone 16-serie

Gerelateerde artikelen