KPN Online Ouderavond ‘Stukje van mij’

Zit jouw kind in de bovenbouw van de basisschool (groep 7/8) of op de middelbare school tot en met de 4e klas? Op dinsdag 17 september vertellen ervaringsdeskundige online shaming Francien Regelink en Elsbeth Reitzema, expert relationele en seksuele vorming bij Rutgers, speciaal voor klanten van KPN een uur lang over hun ervaringen met online shaming en sexting (misbruik). En vooral hoe je dat tegen kan gaan en hoe je als ouder of verzorger onderwerpen thuis bespreekbaar maakt. Ben je geïnteresseerd in dit onderwerp? Meld je dan snel aan zodat je erbij bent.

Wat kun je verwachten?

De impact en effecten van online shaming op slachtoffers zijn groot. Onze missie is het internet blijvend veiliger te maken. Tijdens de ouderavond krijg je alles te horen over wat online shaming en sexting (misbruik) is met tips en adviezen. Daarnaast is het mogelijk om live te chatten met onze experts van RutgersFonds Slachtofferhulp en SOA Aids Nederland over jouw specifieke vraag of (gezins)situatie.

Waar kan ik de KPN Ouderavond volgen? 

Schrijf je hieronder direct in. Je krijgt dan een bevestiging met de link naar de sessie. We sturen je kort van tevoren ook nog een herinnering en na afloop meer informatie per mail.

Meld je hier aan voor de online uitzending op dinsdag 17 september van 20.00 – 21.00 uur, met de mogelijkheid om ook na de uitzending jouw vraag via de chat te stellen. Dat kan gewoon via jouw laptop.

We gebruiken je e-mailadres alleen om je op de hoogte te houden. Jouw vraag is niet zichtbaar voor andere kijkers en wordt vertrouwelijk behandeld door de experts.

MEAU met een ‘Stukje van mij’

Zangeres MEAU heeft met haar nummer en videoclip ‘Stukje van mij’ een grote impact gemaakt. Haar nummer gaat over een meisje waarvan haar seksueel getinte foto ongevraagd werd doorgestuurd door haar vriend. Grote kans dat je dit voorbij hebt zien komen. De reacties in de maatschappij zijn indrukwekkend. In kranten, op televisie, op social media en in de politiek, is nu veel aandacht voor online shaming en sexting (misbruik).

Over de experts 

Tijdens de sessie staan onze ervaringsdeskundigen uitgebreid stil bij hoe onderwerpen als online shaming en sexting tot stand komen, wie erbij betrokken zijn, wat victim blaming precies is en hoe je dat tegen kunt gaan.

Francien Regelink is bekend van haar boeken ‘Francien laat je tieten nog eens zien!’ en ‘Help ik sta online?’. Als ervaringsdeskundige deelt Francien haar persoonlijke verhaal en staat ze wekelijks voor de klas om voorlichting te geven over de onderwerpen online shaming en social media gebruik.

Elsbeth Reitzema is seksuoloog en expert op het gebied van relationele en seksuele vorming. Hierdoor weet ze veel over online weerbaarheid in relatie tot seksualiteit.

Gerelateerde artikelen