KPN Online Ouderavond ‘Stukje van mij’

Tijdens de KPN Online Ouderavond hebben we je meer verteld over online shaming en (ongewenst) sexting. Er zijn veel hulpbronnen beschikbaar wanneer jij of jouw kind hiermee te maken krijgt. Samen met onze partners hebben we er een aantal op een rij gezet.

Download de OnePager KPN Online Ouderavond

Download hier

Informatie, tips & tools

Oudermodule Fonds Slachtofferhulp

Ben je op zoek naar meer informatie, tips en tools om het gesprek aan te gaan met jouw kind over sexting, ongewenst sexting en online shaming? Neem dan een kijkje in de oudermodule van Fonds Slachtofferhulp. De oudermodule is onderdeel van een lespakket ter preventie van sexting misbruik en online shaming, ontwikkeld met steun van KPN.

Seksueleopvoeding.info

Deze website helpt je als ouder/ opvoeder om bewust seksuele opvoeding te geven. Op een manier die past bij jou én bij de verschillende ontwikkelingsfases van je kind tot 18 jaar. Per thema krijg je tips en antwoorden op veel gestelde vragen.

Sense.info

Sense.info is dé betrouwbare site over seks. Hier kunnen jongeren (12-25 jaar) terecht voor antwoord op al hun vragen over seks en relaties. Je vindt hier heel veel informatie over seksualiteit, maar ook over verliefdheid, relaties, liefde en alles wat daarbij komt kijken. De Sense Infolijn (hulp en advies) heeft daarnaast een team van deskundigen die al je vragen over seks, soa’s en veilig vrijen beantwoorden.

Herkenning & contact

WTFFF.nl

Op WTFFF.nl kun je terecht voor onder andere verhalen van andere jongeren die online seksueel misbruik meemaakten. Het bekijken en beluisteren van deze verhalen kan jouw kind herkenning en steun geven en ervoor zorgen dat schaamte en schuldgevoelens verminderen.

Slachtofferhulp Nederland

Heeft jouw kind behoefte aan contact met anderen die online seksueel misbruik meemaakten? Slachtofferhulp Nederland organiseert fysieke en online lotgenotengroepen, speciaal voor jongeren van 16-24 jaar.

Centrum Seksueel Geweld (CSG)

Slaapt jouw kind slecht door wat er gebeurd is? Piekert jouw kind veel? Voelt jouw kind zich somber of misschien zelfs depressief? Heb je vragen over de emotionele gevolgen voor jouw kind? Neem dan contact op met het Centrum Seksueel Geweld via 0800-0188 of via de chat. De hulp van het CSG is gratis.

Vervolgstappen

Helpwanted

Wil je samen met jouw kind bekijken welke mogelijkheden er zijn om beeldmateriaal te verwijderen? Of heb je vragen over online seksueel misbruik? Neem dan contact op met Helpwanted via 020-261 52 75 of via de chat. De hulp van Helpwanted is gratis.

Fier

Voelt jouw kind zich onveilig, onder druk gezet of bedreigd? Ben je op zoek naar informatie over de vervolgstappen die samen genomen kunnen worden? Dan kun je bij Fier terecht via 058-215 70 84 of via de chat. De hulp van Fier is gratis.

Benieuwd wat KPN nog meer doet voor een veiliger internet?
Kijk op: kpn.com/beterinternet

Gerelateerde artikelen