Slimme deurbellen: alles wat jij moet weten!

Lampen die automatisch gaan branden als het donker wordt of een stofzuiger die het huis schoonmaakt als jij aan het werk bent. Onze huizen worden steeds slimmer en ze maken ons leven een stuk leuker en eenvoudiger! Momenteel is de slimme deurbel helemaal hip. Op de markt worden ze ook wel smart deurbel of smart home deurbel genoemd. Met zo’n slimme deurbel kan je op je mobiele telefoon zien wie er aanbelt, door een internetverbinding kan dat overal ter wereld. Hieronder lees je meer over deze moderne deurbellen.

Wat is een slimme deurbel? 

Een slimme of smart deurbel staat via het internet altijd in contact met je smartphone. Hoe werkt een slimme deurbel dan? Zodra er iemand aanbelt, ontvang je een pushbericht via de app van de slimme deurbel op je telefoon. Ben je niet thuis, dan kan je met deze moderne deurbel meteen zien wie er voor je huis op de stoep staat. 

De voordelen van een slimme deurbel met app

Een slimme deurbel met camera is natuurlijk ideaal als je wilt communiceren met de pakketbezorger terwijl jij ergens anders bent. Je krijgt meteen van je deurbel een melding op je telefoon. Op die manier kan je via de slimme video deurbel vertellen waar hij het pakketje veilig achter kan laten. Heb je een slim huis, dan kan je de deurbel via je smartphone ook combineren met een smart lock. Op die manier kan je de pakketbezorger zelfs toegang verlenen tot je huis. Een slimme camera zorgt er weer voor dat dit ook veilig gebeurt.  

Hoe veilig is een slimme deurbel?

Er komen steeds meer apparaten bij die verbonden zijn met het internet. Beveiligingsbedrijven zien tegelijkertijd dat internetcriminelen steeds vaker gebruik maken van onbeveiligde gadgets. Deze apparaten zijn niet altijd goed beveiligd en makkelijker te kraken dan computers of smartphones. Vraag je als je een slimme deurbel gaat kopen altijd een paar dingen af: filmt de ring deurbel altijd? Wanneer filmt de ring van de deurbel? Bij de aanschaf van een slimme deurbel is het dan ook verstandig om te kiezen voor een leverancier met goede ondersteuning, zodat dit soort kwetsbaarheden snel opgelost worden. 

De veiligheid van de slimme deurbel blijft uiteindelijk altijd een issue bij het gebruik van het internet, daarvan bewust zijn is al een belangrijke eerste stap. Dus laat je goed informeren voordat je overgaat tot de aanschaf van een deurbel met camera en app. 

Welke slimme deurbel is de beste? 

Er is momenteel veel keuze op het gebied van slimme apparaten. Ben je op zoek naar een slimme deurbel, dan zijn er verschillende slimme deurbellen erg goed beoordeeld in de verschillende product onderzoeken. We noemen er hieronder een aantal. Bekijk hier het complete overzicht van al onze slimme deurbellen

Beste deurbellen met camera 

Ring Video Doorbell Wired + Chime Gen. 2 

Waar de Ring Video Doorbell Wired je voorziet van een breed scala aan slimme functies, brengt de chime wat je van deze beste deurbel met camera mag verwachten; geluid. Zo ben je niet meer afhankelijk van een notificatie op je smartphone of tablet, maar op het moment dat je thuis bent hoor je de chime luid en duidelijk op het moment dat er beweging wordt gedetecteerd en/of er wordt aangebeld. Wanneer je van huis bent maak je gebruik van de Ring app en sta je gemakkelijk live in contact via intercom en video. 

Hombli Smart Doorbell 2 + Chime 2 + Google Nest Hub 

Met deze slimme deurbel van Hombli zie je altijd en overal wie er voor je deur staat. Ook als je niet thuis bent. Dankzij de Chime 2 uit deze bundel ben je niet volledig afhankelijk van je smartphone en hoor je een luide bel wanneer er iemand aanbelt als je thuis bent. De Google Nest Hub is het centrum van je smart home en maakt het op zijn beurt gemakkelijk om de deurbel te integreren in je smart home. Zo kun je de camera met spraakopdrachten bedienen. 

Beste deurbellen met camera zonder abonnement

Eufy Video Doorbell Slim met Gong

De Eufy Video Doorbell Slim overtuigt op alle fronten. Deze beste video deurbel zonder abonnement heeft functies zoals spraakbesturing en een Full HD-resolutie display. Zo heb je alles haarscherp in beeld. Ook is er slimme persoons- en gezichtsherkenning, die moeiteloos onderscheid maakt tussen mensen, voorwerpen en huisdieren. Zo kun je bezoekers begroeten met een opgeslagen standaardreactie. Wat ons betreft past hij perfect in het rijtje beste deurbel met camera zonder abonnement. 

EZVIZ DB2 3MP Wifi Video Doorbell + Chime - Wit 

De EZVIZ DB2 3MP Wifi Video Deurbel + Chime is veel meer dan een slimme deurbel, maar functioneert om je leven thuis comfortabeler en veiliger te maken. Je hebt de mogelijkheid om met je bezoekers te praten, maar je kunt ook video-opnamen maken die je eenvoudig kunt bekijken of delen met de EZVIZ app. Het instellen duurt slechts enkele minuten en de video deurbel zonder abonnement werkt tot 4 maanden op één batterij. Ook deze deurbel valt volgens ons onder het kopje: beste deurbel met camera zonder abonnement. 

Maak van je huis een smarthome met een slimme deurbel 

Met een smarthome deurbel zet je misschien wel de eerste stap naar jouw eigen smarthome

Naast de slimme deurbel hebben we nog veel meer producten die jouw huis veiliger, comfortabeler en zelfs gezelliger kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan spraakgestuurde speakers, beveiligingscamera’s en sfeervolle automatische verlichting. Of een thermostaat die je via een app laat weten dat je eerder thuis komt, zodat je huis comfortabel warm is als je aankomt. En alles werkt natuurlijk op ons supersnelle, betrouwbare en veilige wifi-netwerk.  

Bestel jouw slimme deurbel bij KPN 

We kunnen ons voorstellen dat je niet kunt wachten met het installeren van je smarthome deurbel. Daarom staan we altijd voor je klaar voor advies over je slimme deurbel. En neem snel een kijkje in onze slimme webshop, waar je naast de slimme deurbel ook alle andere artikelen vindt om je huis slimmer te maken. Dus wacht niet langer en maak van je huis een smarthome!

Gerelateerde artikelen