Bekijk het speelschema voor het EK 2024 in Duitsland

We zijn er weer bij! De Nederlandse straten kleuren inmiddels helemaal Oranje en de shirts van Wout Weghorst zijn niet aan te slepen. Nederland is helemaal in de ban van het EK voetbal. Natuurlijk hopen we dat het Nederlands elftal de finale bereikt. Ben je benieuwd hoe ze dat kunnen doen? Bekijk dan hieronder alvast het speelschema voor het Europees Kampioenschap voetbal 2024.

Wanneer is het EK voetbal 2024?

Voetbalfan? Dan had je de datum van het EK voetbal misschien al in je agenda geschreven. Op vrijdag 14 juni is het Europees Kampioenschap 2024 begonnen. Tijdens de eerste wedstrijd speelde het gastland Duitsland tegen Schotland. Onze oosterburen lieten meteen zien waarom ze meedoen voor de prijzen, want de Schotten werden met 5-1 verslagen. Het Duitse elftal heeft daardoor een goede kans om de volgende ronde te bereiken, want het schema voor de rest van de poulefase van het EK voetbal is op het oog makkelijk. Met nog 2 wedstrijden tegen Zwitserland en Hongarije is de volgende ronde al in zicht. Het programma voor het EK voetbal van Oranje is uitdagender.

Speelschema Nederlands elftal EK 2024

De mannen van het Nederlands elftal hebben de eerste wedstrijd van het EK voetbal gewonnen. Dankzij een late goal van Wout Weghorst, werden de Polen met 2-1 verslagen. Tegen Frankrijk hielden beide ploegen het op 0-0. Oranje heeft nu nog 1 tegenstanders voor de boeg. Als we het speelschema bekijken, dan speelt het Nederlands elftal in de laatste wedstrijd in de poulefase van het EK voetbal 2024 tegen Oostenrijk Deze wedstrijd wordt op dinsdag 25 juni om 18:00 uur gespeeld.

Wedstrijd Datum Tijd
Nederland - Frankrijk 21 juni 2024 21:00 uur
Nederland - Oostenrijk 25 juni 2024 18:00 uur

Wist je trouwens dat je de wedstrijden van Oranje ook buitenshuis kan kijken? Met online tv-kijken heb je overal toegang tot je favoriete tv-zenders. Zowel in je browsers als met de KPN TV app.

Achtste finales EK 2024

Na de poulefase van het EK voetbal 2024 komen de achtste finales. De 2 beste teams uit elke poule gaan automatisch door naar deze ronde. Ook de 4 beste teams die derde worden in de poule, gaan door naar de achtste finales. De mannen van het Nederlands elftal maken met de winst op Polen een goede kans om door te gaan. Maar winnen tegen Frankrijk en Oostenrijk zorgt automatisch voor een ticket naar de volgende ronde op het EK. De mogelijke tegenstander van Nederland komt uit poule F of poule E. Dat hangt er vanaf of Oranje eerste of tweede in de poule wordt. Tegenstanders als Portugal, Tsjechië, Slowakije of België moeten het dan mogelijk opnemen tegen onze jongens van Oranje.

De achtste finales worden gespeeld van zaterdag 29 juni tot en met dinsdag 2 juli.

Kwartfinales EK 2024

Als het Nederlands elftal de achtste finales zonder kleerscheuren doorstaat. Dan staan de kwartfinales voor de deur. Deze worden gespeeld op vrijdag 5 juli en zaterdag 6 juli. De 8 winnaars van de achtste finales spelen in de kwartfinales tegen elkaar. Wie de mogelijke tegenstander van het Nederlands elftal wordt, is op dit moment nog onzeker. We wagen ons dan ook nog niet aan een voorpelling, maar hopen natuurlijk dat het Nederlands elftal de volgende rondes zonder problemen doorkomen.

Halve finales EK 2024

De winnaars van de kwartfinales gaan door naar de halve finales van het EK voetbal 2024. Natuurlijk hopen we dat Oranje daar bij is. Voor de zekerheid kan je dinsdag 9 juli en woensdag 10 juli daarom al vrijhouden in je agenda.

Finale EK voetbal 2024

Ben je benieuwd wanneer de finale van het Europees Kampioenschap wordt gespeeld? De 2 landen die naar de finale mogen, spelen op zondag 14 juli om 21:00 uur tegen elkaar. Zou het Wilhelmus op die dag weer klinken? Als je erbij wil zijn, dan moet je naar Berlijn. Want daar wordt de finale van het EK gespeeld. In het Olympiastadion kunnen meer dan 70.000 toeschouwers hun land naar de winst schreeuwen.

Mis niks van het Europees Kampioenschap voetbal 2024 bij KPN

Natuurlijk hoef je niets te missen van het EK voetbal, want we zenden alle wedstrijden live uit. Van de poule tot aan de finale, kijk je alles bij KPN. Met glasvezelinternet kijk je bovendien in de hoogste kwaliteit. Heb je al Internet en TV en wil je liever onderweg de wedstrijden kijken? Met online tv-kijken mis je geen moment. En ga je er dit EK helemaal voor? Tover je huis dan om in een slim EK huis. Met allerlei smart home apparaten, zorg je voor de ultieme EK sfeer.

Geen fan van voetbal? Niet getreurd. We hebben nog veel meer sport bij KPN om te kijken.    

Gerelateerde artikelen