In augustus veel sport bij KPN

De Olympische Spelen, héél veel voetbal, de Tour de France Femmes, La Vuelta, en de Dutch Grand Prix: sportliefhebbers kunnen ook in augustus hun hart ophalen bij KPN!

Olympische Spelen 

De Olympische Spelen zijn inmiddels in volle gang! Wil jij niks missen? Kijk dan naar Eurosport, maar óók op HBO Max zie je alle sporten van de Spelen live! Elke ochtend neemt presentator Herbert Cool vanuit Parijs de komende sportdag door. Daarna zijn de sporten de hele dag live te volgen, afgewisseld met analyses, interviews en verslagen vanuit de Franse hoofdstad.  

Voetbal 

En dan is er nog (heel veel!) voetbal. En dat start op zondag op 4 augustus met de wedstrijd PSV-Feijenoord: Elk seizoen is het de eerste prijs die te winnen is: de Johan Cruijff Schaal. Vlak voor de aftrap van de nieuwe competitie nemen de winnaar van de TOTO KNVB Beker en de kampioen van de Eredivisie het tegen elkaar op in het stadion van de regerend landskampioen.  

En op 9 augustus gaat de Eredivisie weer van start met de wedstrijd FC Groningen – Nac Breda. Beide clubs zijn dit jaar gepromoveerd, dus eens zien hoe ze het er vanaf brengen! Alles van de Eredivisie zie je natuurlijk bij ESPN. 

Op 16 augustus gaat de bal weer rollen in de Engelse Premier League en ook de Duitse Bundesliga start weer op 23 augustus. Deze competities volg je bij Viaplay. 

Daarnaast kijk je vanaf augustus naar de Europa League, de Conference League én de Champions League op Ziggo Sport. Alleen de Nederlandse clubs volgen en de finales zien? Dat doe je gratis met Ziggo Sport Free. Helemaal niks van Europees voetbal missen? Dan is Ziggo Sport Totaal iets voor jou. Kijk hier voor meer informatie.

Formule 1: Grand Prix van Zandvoort 

Er is deze maand maar 1 Grand Prix, maar voor vele Nederlanders wel de belangrijkste! Deze maand gaan de coureurs namelijk de Grand Prix van Zandvoort rijden. Op 23, 24 en 25 augustus is Zandvoort hét epicentrum van de Formule 1. Op 25 augustus gaat de race om 15.00 uur van start. Je ziet alles van de Formule 1 natuurlijk bij Viaplay, maar de race kun je deze keer óók gratis bekijken bij de NOS op NPO1.  

Tour de France Femmes 

De 3e editie van de Tour de France Femmes start op maandag 12 augustus in Rotterdam. De 1e etappe gaat naar Den Haag en de 2e etappe voert van Dordrecht terug naar Rotterdam. Later diezelfde dag vindt daar dan ook nog een korte tijdrit plaats. De 4e etappe gaat vervolgens van Valkenburg naar de Ardennen, terwijl de beklimmingen naar Le Grand-Bornand en Alpe d’Huez in het slotweekend beslissen over de eindzege. Annemiek van Vleuten en Demi Vollering wonnen de eerste twee edities van de Tour de France Femmes. Je volgt de Tour de France Femmes via HBO Max

La Vuelta 

De Gran Salida van de 79e editie van de Vuelta a España is op zaterdag 17 augustus 2024 in Lissabon. Ook de twee etappes erop vinden in Portugal plaats. De race finisht op zondag 8 september in Madrid. Zoals ieder jaar is de Spaanse grote ronde een feest voor klimmers. Dit jaar is het bijvoorbeeld uitkijken naar de Picón Blanco en de beklimming naar de Lagos de Covadonga. Opvallend is dat er twee individuele tijdritten zijn, op de 1e en de laatste dag. Ook de Ronde van Spanje volg je bij HBO Max

Gerelateerde artikelen