Voor Jou. 5 Films cadeau in september

We zijn blij met je. En dat laten we je graag merken. Daarom kan je rekenen op aantrekkelijke voordelen en leuke extra’s, waaronder 5 films die je deze hele maand kan zien. Kies jij er 1, of kijk je ze allemaal?

Everything Everywhere All at Once

Everything Everywhere All at Once was vorig jaar de grote winnaar bij de Oscars, met maar liefst 11 nominaties. Uiteindelijk won de film 7 beeldjes, waaronder die voor Beste Film, Beste Regie en Beste Actrice ging naar Michelle Yeoh. Everything Everywhere All at Once laat zich misschien nog wel het beste omschrijven als een bizarre trip. We volgen Evelyn, die ontdekt dat ze in staat is om parallelle universums te bezoeken waarin ze heel andere levenskeuzes heeft gemaakt.

Far from Heaven

Taboes in de jaren ’50, zo kan je in het kort de film Far From Heaven omschrijven. Cathy (Julianne Moore) is de perfecte huisvrouw. Maar als ze haar man betrapt met een andere man, valt haar nette wereldje uit elkaar. Ze vindt troost in de vriendschap met haar tuinman, die Afro-Amerikaans is. En ja, ook dat was een taboe in het Connecticut van 1957…

Half Nelson

Geschiedenisleraar Daniel Dunne (Ryan Gosling) werkt in een arme, zwarte buurt in Brooklyn. Op een dag betrapt Drey, een van zijn leerlingen, haar leraar terwijl hij in de wc crack zit te roken. Het blijkt dat Daniel al een hele tijd worstelt met een drugsverslaving die steeds meer van hem eist. Er ontstaat een vreemde en onverwachte vriendschap tussen de 2.

The Dissident

Misschien herinner je je het nog: op 2 oktober 2018 ging de journalist Jamal Khashoggi van de Washington Post naar het Saoedische consulaat in Istanbul om zijn trouwpapieren op te halen. Buiten het consulaat wachtte zijn verloofde, Hatice Cengiz, tevergeefs. Khashoggi werd namelijk op brute wijze in het consulaat vermoord. Deze documentaire vertelt over de aanloop naar en de nasleep op deze moord, op een bijzondere filmische wijze.

De beste verjaardag ooit

En tot slot een leuke film voor de kinderen! Karel het konijntje is 5 jaar geworden en viert zijn verjaardagsfeest met worteltaart, cadeautjes en een picknick bij het meer. Als zijn ouders met Klara naar de dokter moeten, verloopt de dag ineens heel anders dan Kareltje had verwacht. Koppig gaat hij op weg naar oma om daar zijn verjaardag te vieren. Maar dan moet hij alleen wel door het bos… Wat volgt is een vrolijk, en soms spannend, avontuur.

Je vindt de 5 films in je tv-menu. Ga naar Films en kies Kadootje Voor Jou. Veel kijkplezier!

Gerelateerde artikelen