Blijf jong met walking football

Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Dat zijn de basisprincipes van Walking Football, een voetbalvorm voor 65-plussers die nog lekker actief bezig willen zijn. Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten.

KPN Mooiste Contact Fonds

Dit initiatief brengt niet alleen senioren samen op het veld, maar creëert ook nieuwe verbindingen buiten het sportieve aspect. Nieuwe vriendschappen bloeien op, deelnemers sluiten zich aan bij verenigingen of zetten zich in als vrijwilliger bij de vereniging. Naast de fysieke voordelen zijn er dus ook veel sociale voordelen. Dit sluit naadloos aan op het gedachtegoed van het KPN Mooiste Contact Fonds: het verbinden van mensen met de wereld om hen heen.

Ben of ken jij iemand die wil starten met Walking Football? Kijk voor meer informatie over het aanmelden op www.knvb.nl/walkingfootball.

De verbindende kracht van voetbal

KNVB en het KPN Mooiste Contact Fonds hebben de handen ineen geslagen om via Walking Football op lokaal niveau 65-plussers op een sportieve wijze bij elkaar te brengen en sociaal contact te bevorderen. Hierin werken KNVB en het KPN Mooiste Contact Fonds samen met het Nationaal Ouderenfonds. In deze samenwerking worden verenigingen begeleid om Walking Football op te zetten en wordt er landelijk aandacht gegeven aan de voetbalvorm die senioren bij elkaar brengt op het veld en daarbuiten.

In Nederland groeit het probleem van eenzaamheid, dat niet alleen ouderen treft, maar diverse leeftijdsgroepen in de samenleving. Volgens recente cijfers is het percentage eenzame volwassenen sinds 2012 gestegen van 39% naar 49%, terwijl het bij 75-plussers zelfs boven de 50% uitkomt. Eenzaamheid kan verschillende oorzaken hebben, een ziekte, een handicap of bijvoorbeeld het wegvallen van een partner.

Met de verbindende kracht van het voetbal en het grootste sociale netwerk van Nederland, gaan de KNVB en het KPN Mooiste Contact Fonds de strijd aan tegen eenzaamheid door sociaal contact te stimuleren, dit jaar versterkt met de expertise van het Nationaal Ouderenfonds. Want voetbal is een teamsport, en strijden doe je samen, ook buiten de lijnen van het veld. Vanuit die gedachte werd in 2022 FC Mooiste Contact gelanceerd als maatschappelijk initiatief van de KNVB en het KPN Mooiste Contact Fonds.

Gerelateerde artikelen