Merk je dat je veel tijd op je smartphone doorbrengt? Dan is een schermtijd-app ideaal voor jou. Hiermee zie je precies hoeveel tijd je op verschillende apps doorbrengt. Wij vertellen je hoe je dit doet. Zo ga je straks een stuk bewuster met je schermtijd om!
Schermtijd op je Samsung bekijken
Heb jij een Samsung of andere Android? Check je schermtijd dan via de functie ‘Digitaal Welzijn’. De meeste smartphones zijn standaard uitgerust met deze feature. Anders is het mogelijk deze app te downloaden via de Google Play Store. ‘Digitaal Welzijn’ geeft aan hoe lang je op je telefoon zit. Hoe zie je jouw schermtijd? Dat gaat als volgt:
Lees ook: Welke Samsung smartphone past bij mij?
Schermtijd op je iPhone bekijken
Ben je in het bezit van een iPhone, zoals de iPhone 14? Dan staat de functie ‘Schermtijd’ standaard op je telefoon. Met deze functie zie je onder andere hoelang je op je telefoon zit en welke apps je het meest gebruikt. Je schermtijd bekijk je als volgt:
Stel een limiet in voor je schermtijd
Wil je graag van je telefoonverslaving af komen? Met behulp van je schermtijd-instellingen is het mogelijk om een beperking in te stellen. Maar let op: Je kunt gelimiteerde apps nog steeds gebruiken wanneer je de schermtijdbeperking uitzet.
Beperk je schermtijd op een Samsung
Met de ‘Digitaal Welzijn’-app is het mogelijk om zowel een maximum tijd in te stellen voor je gehele telefoon als voor een specifieke app. Dit gaat als volgt:
Gefeliciteerd, je hebt nu een maximumtijd ingesteld voor een app!
Stel een beperking in voor de schermtijd op je iPhone
Wil je een limiet instellen op je iPhone? Dat is zo gedaan met het volgende stappenplan:
Goed om te weten: er zijn ook andere apps die helpen om je schermtijd terug te dringen, zoals Screen Time of Freedom. De app Freedom gaat zelfs een stapje verder. Met deze app blokkeer je namelijk ook notificaties en appjes. Zo kun je je extra goed focussen.
Ben je klaar om wat aan je telefoonverslaving te doen? Met behulp van een schermtijd-app zet je een stap in de goede richting!
Lees ook: 5 tips zodat je kinderen niet steeds op hun mobiel kijken