Een plek waar iedereen mee kan doen
Op internet komt alles en iedereen samen. Het zorgt voor eindeloze digitale mogelijkheden. Voor mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is, zorgen wij ervoor dat zij ook mee kunnen doen.
Teletolk
Doven en slechthorenden kunnen met KPN Teletolk bellen in gebarentaal. Voor een afspraak met de huisarts bijvoorbeeld of om een pizza te bestellen. KPN Teletolk is gratis en krijgt elke maand wel 2500 telefoontjes.
Speaksee
Met de nieuwe techniek van Speaksee kunnen doven en slechthorenden volledig meedoen op het werk. Overleggen, groepsgesprekken en lunchpauzes zijn allemaal mogelijk. KPN maakte de app mede mogelijk en gebruikt hem zelf natuurlijk ook!
Laat je stem horen
Whispp is een bel-app en helpt om beperkte spraak van mensen met een stembeperking tijdens telefoongesprekken om te zetten in normale spraak. Zo wordt het gesprek comfortabeler en het vermindert ook de angst om te bellen. Whispp maakt gebruik van de kracht van kunstmatige intelligentie (AI) en real-time ondersteunende stemtechnologie.
Dicht de digitale kloof
De kloof tussen mensen die wel of geen toegang hebben tot digitale middelen groeit. Samen met andere bedrijven en gemeenten onderzoeken we hoe we die kloof kunnen verkleinen. Met het Digitaal Meedoen Pakket bijvoorbeeld.
Cor Wit Fonds
Een vergadertool voor slechthorenden, een onlinecursus om het zelfvertrouwen van jongeren te boosten, een AI-app voor als je stottert. KPN steunt (kleine) initiatieven die het (grote) verschil maken.
Echt contact is onmisbaar
KPN maak echt contact mogelijk. We verbinden mensen met de maatschappij en met elkaar. Ook mensen voor wie dat niet vanzelf gaat. Denk aan eenzame ouderen, vluchtelingen en mensen met een beperking.
Behoefte aan een praatje?
Even bellen met de Zilverlijn. Gewoon een praatje, even lachen. De vrijwilligers van de Zilverlijn bellen met ouderen die behoefte hebben aan een goed gesprek. Een initiatief van het KPN Mooiste Contact Fonds en het Ouderenfonds.
Kerst met elkaar
Gezellig, kerst! Toch is het voor sommigen juist een sombere tijd. Het KPN Mooiste Contact Fonds organiseert daarom extra knusse kerstdiners voor eenzame ouderen.
Naar het Rijks
De kunst in het Rijksmuseum is van ons allemaal. Daar mag iedereen van genieten. De KPN Mooiste Contact Dagen maken dat waar voor kwetsbare mensen.
Schuldhulp
Financiële tegenslag. Het kan ons allemaal overkomen en de gevolgen zijn vaak groot. Door samen naar oplossingen te zoeken, zorgen we bij KPN ervoor dat iedereen verbonden blijft.
Dak eraf!
Elk jaar organiseert KPN Mooiste Contact Fonds een Voetbalvriendendag voor jongeren met een beperking. Een dag vol voetbal, lol en vooral een hele hoop oranje. Ook de sfeer proeven? Bekijk hier de officiële after-movie.
Een lijntje met je klas
Wat is belangrijker voor kinderen dan een lijntje houden met hun klasgenoten? Juist in lastige periodes. Met KlasseContact blijven langdurig zieke kinderen in contact met hun klas. Op afstand, maar toch dichtbij.
Ruimte voor diversiteit
Zijn zoals je wil zijn. Bij KPN maken we ruimte voor jou en voor elkaar. Dat betekent elkaar opzoeken, helpen en samenwerken.
Pride Verified
Online haat is enorm gestegen. Waar we ieder jaar de straten op gaan om voor gelijkheid te strijden en dit te vieren, is dit protest online er zelden. Daarom lanceren we Pride Verified. Hiermee willen we laten zien dat we ook online acceptatie nodig hebben voor de lhbtqia+-community.
Topteams
Iedereen moet zich welkom en gelijkwaardig voelen bij KPN. Dat is waar we elke dag aan werken. Zo stellen we teams bewust heel divers samen. Van leeftijd tot achtergrond en overtuiging. Zodat we verschillen vieren en talenten benutten. Met succes!
Een roze kerst
De feestdagen zijn voor veel ouderen een best moeilijke en eenzame tijd. Het KPN Mooiste Contact Fonds organiseert met o.a. het COC, een belangenorganisatie van lhbtiqa+, een speciaal kerstdiner. Speciaal voor 'roze ouderen'.
De iftar delen
Een onvergetelijke avond: Kleurrijk KPN organiseerde samen met het KPN Mooiste Contactfonds een iftar na zonsondergang, waar vluchtelingen werden uitgenodigd om samen met KPN collega's te eten. Het leverde prachtige gesprekken op.
Trots als een pauw
KPN pakt elk jaar uit op Pride Amsterdam. Afgelopen jaar deden we daar nog een schepje bovenop. Door op alle 140 boten tegelijk mee te varen. Hoe dan? Met slimme techniek. Zijn we best een beetje trots op.
Doe je mee?
Een socialer internet is dichterbij dan je denkt.
Data na de dood
Wat gebeurt er met je appjes, mails, foto’s en accounts op social media als je doodgaat? Mag alles online blijven staan? Of heb je liever dat alles verwijderd wordt? En wie krijgt toegang om dat te regelen? Als je niets bespreekt blijft alles voor altijd online staan. Met de campagne Data Na De Dood van de Alliantie Digitaal Samenleven willen we meer bewustzijn creëren over dit belangrijk onderwerp. Kom in actie.
Hoe gaat het?
Een praatje. Een boodschap. Een kaartje. Een ander helpen is eigenlijk heel simpel. Wat doe jij als iemand eenzaam is?
Kletsmaatjes
Praten met elkaar zonder dat je de taal niet spreekt, is vaak lastig. Daarom helpt Kletsmaatjes om het Nederlands te oefenen. Onlangs deden 100 mensen dat samen tijdens de wedstrijd Nederland-Duitsland.
Schuldhulpmaatje
Samen lukt het zeker. Bij financiële problemen heb je iemand nodig die in je gelooft en je helpt. Schuldhulpmaatjes doen dat. Vraag het aan of meld je aan!
Beter betekent ook
Benieuwd naar ons hele verhaal? Lees hier
Veiliger Internet
We zijn steeds meer online en delen steeds meer data. Hoe hou je daar grip op? Jouw veiligheid staat bij KPN voorop.
Groener Internet
Alles wat we doen heeft impact. Ons streven is om die impact zo positief mogelijk te laten zijn en zo min mogelijk belastend voor het milieu. Hoe doen we dat?