5 Redenen waarom de iPhone 16 ideaal is voor ondernemers

Apple heeft traditiegetrouw twee fonkelnieuwe iPhones aangekondigd: de iPhone 16 en iPhone 16 Pro. Smartphones die vol zitten met innovaties die jouw zakelijke leven makkelijker moeten maken. We zetten er een aantal op een rij.

Camera Control verhoogt productiviteit - ook zonder foto's te maken

De meest opvallende vernieuwing van zowel de iPhone 16 als de iPhone 16 Pro is de toevoeging van een nieuwe knop aan de rechterkant, genaamd 'Camera Control'. Met deze knop kun je snel de camera starten en deze vervolgens gebruiken als sluiterknop tijdens het fotograferen en filmen. 

Deze functie maakt de nieuwe iPhone 16 ideaal voor werk waarbij je snel beelden moet vastleggen. Daarnaast is Camera Control handig in andere zakelijke situaties. Doordat je geen virtuele cameraknop meer op je beginscherm nodig hebt, komt er ruimte vrij voor andere apps. Net als bij het zaklampicoon kun je op deze plek snelkoppelingen naar je meest gebruikte apps, zoals notities of e-mail, plaatsen.


De nieuwe iPhone 16-serie
Pre-order nu

Moeiteloos ondernemen met de nieuwste iPhone op zak? Pre-order nu de iPhone 16 Pro: de krachtigste zakelijke iPhone op de markt.


Grote vooruitgang op videogebied

De nieuwe iPhones bieden aanzienlijke verbeteringen voor videomakers. Zo kun je nu de audiomix van een video achteraf aanpassen. Dankzij kunstmatige intelligentie wordt het geluid automatisch gefilterd om het helderder te maken en ongewenste geluiden te verwijderen.

De iPhone 16 Pro gaat nog een stap verder: voor het eerst kan een iPhone 4K-video’s opnemen met 120 frames per seconde. Dit biedt de mogelijkheid om slow-motion-video's in verbluffend scherpe resolutie vast te leggen.

Razendsnelle wifi, klaar voor de toekomst

Zowel de iPhone 16 als de iPhone 16 Pro ondersteunen het nieuwe Wi-Fi 7, waarmee downloadsnelheden tot 2,4 keer hoger zijn dan bij Wi-Fi 6.

Hoewel Wi-Fi 7 nog in de kinderschoenen staat en slechts in een beperkt aantal routers beschikbaar is, zorgt de toevoeging van deze technologie ervoor dat de iPhones klaar zijn voor de toekomst. Naarmate Wi-Fi 7 breder wordt geïmplementeerd, kunnen gebruikers moeiteloos grote bestanden downloaden.

De belofte van kunstmatige intelligentie

Een van de belangrijkste productiviteitsfuncties is Apple Intelligence, de kunstmatige intelligentie van Apple. Deze technologie kan lange e-mailconversaties snel samenvatten, teksten herschrijven in een bepaalde toon en ongewenste objecten uit foto’s verwijderen.

Volgens Apple-CEO Tim Cook is de iPhone 16 ontworpen met Apple Intelligence in gedachten. Deze AI-functies zullen echter niet direct beschikbaar zijn op de toestellen. De technologie wordt eerst in de Verenigde Staten uitgerold, er is nog geen uitsluitsel wanneer Europa aan de beurt is.

Langere accuduur

Naast verbeterde camera's en krachtigere prestaties hebben de iPhone 16 en iPhone 16 Pro ook een langere accuduur. Volgens Apple gaat de iPhone 16 Pro tot vier uur langer mee dan zijn voorganger, terwijl de iPhone 16 een batterijwinst van twee uur heeft. 

Wanneer de batterij leeg is, kan het toestel snel weer worden opgeladen. De draadloze MagSafe-lader is vernieuwd en laadt de iPhone voor de helft op in slechts een half uur. 

iPhone 16 leverbaar

De iPhone 16 is vanaf vrijdag 20 september verkrijgbaar en beschikbaar voor pre-order vanaf vrijdag 13 september 14.00 uur. Wil jij de zakelijke iPhone 16 als een van de eerste? Schrijf je dan hier in voor exclusieve updates en sta vooraan als pre-order start! 

Gerelateerde artikelen