Wat is Apple Tap to Pay en hoe gebruik je het als ondernemer?

Met Apple Tap to Pay op iPhone tover jij je iPhone om zodat je er contactloze betalingen mee kunt ontvangen zonder extra hardware nodig te hebben. Met een geschikte betaal app kun je betalingen accepteren van Apple Pay, pinpas, mobiele telefoon of smartwatch. Hoe je Apple Tap to Pay op iPhone precies gebruikt, lees je in dit artikel.

Hoe werkt Tap to Pay op iPhone?

Het gebruik van Tap to Pay is heel makkelijk en je hebt er geen extra apparatuur voor nodig. Om een betaling te accepteren, hoeft je alleen maar aan de klant te vragen om hun iPhone, Apple Watch, pinpas of ander geschikt NFC-apparaat bij de eigen iPhone te houden. De betaling wordt vervolgens veilig verwerkt via de NFC-technologie (Near Field Communication) van de iPhone. Dit betekent dat je direct vanaf je iPhone contactloze betalingen kunt accepteren, zonder dat je een apart pinapparaat hoeft te hebben.

Is Apple Tap to Pay op iPhone veilig?

Apple heeft veel aandacht besteed aan de beveiliging van Tap to Pay op iPhone. Alle transacties worden versleuteld en verwerkt via de Secure Enclave van de iPhone, waardoor gevoelige informatie beschermd blijft. Apple kan de inhoud van de transacties niet inzien, wat een extra laag privacy toevoegt. Deze beveiligingsmaatregelen zijn vergelijkbaar met die van Apple Pay, waarbij gebruikersdata beschermd blijft tegen ongeautoriseerde toegang (Apple Support) (Apple).

Wanneer komt Tap to Pay op iPhone naar Nederland?

Apple Tap to Pay wordt sinds augustus 2023 ook in Nederland ondersteund. Daarmee hadden we zelfs een primeur te pakken in Europa.


De iPhone 15-serie
voor ondernemers

Ondernemen met de krachtigste zakelijke iPhone op de markt? Bestel nu de iPhone 15!


Welke Nederlandse banken ondersteunen Tap to Pay?

Om Tap to Pay te kunnen gebruiken, moeten ondernemers een iPhone XS of nieuwer hebben en een ondersteunde iOS-app die compatibel is met Tap to Pay op iPhone. In Nederland ondersteunen verschillende banken en betalingsplatformen al Tap to Pay op iPhone. De Nederlandse Tap to Pay partners zijn op dit moment:

● Rabobank

● Adyen

● Revolut

● bunq

● Zettle (binnenkort)

● Pay.nl (binnenkort)

● Klearly (binnenkort)

● myPOS

● Revolut

● Stripe (binnenkort)

● SumUp

● Viva Wallet

● Worldline

Ondernemers moeten ook hun Apple ID koppelen aan een handelsaccount via Apple Business Register voor het beheer van hun handelsaccount en voor fraudepreventie.

Kun je Apple Tap to Pay op iPhone ook in het buitenland gebruiken?

Ja, Apple Tap to Pay is zeer geschikt voor ondernemers die ook over de grens zaken doen. Denk aan verkopers die beurzen, festivals of andere events in andere landen aandoen. Helaas wordt Tap to Pay op iPhone op dit moment nog niet in alle landen ondersteund. Voor een actuele lijst van landen met Tap to Pay op iPhone kijk je op deze webpagina van Apple.

Kost Apple Tap to Pay op iPhone geld?

Als je als verkoper gebruik maakt van Tap to Pay op iPhone zijn hier geen kosten aan verbonden, het werkt precies hetzelfde als een ‘normale’ pinbetaling. Het kan wel zo zijn dat je betalingsplatform kosten in rekening brengt, maar de meesten bieden deze nieuwe optie vooralsnog gratis aan. Je hoeft daarnaast geen kosten te maken voor de aanschaf van een pinautomaat of (mobiele) kassa.


eBook: Beste apps voor ondernemers

Ontdek welke apps écht handig zijn bij het succesvol maken van jouw bedrijf.

Download


Krijg je een bonnetje als je betaalt met Tap to Pay op iPhone?

Afhankelijk van welke betaalprovider je gebruikt, heb je als winkelier of verkoper de optie om je klant een digitale bon te sturen door zijn of haar e-mailadres in te vullen.

Waar kun je Tap to Pay op iPhone voor gebruiken?

Tap to Pay op iPhone is bijzonder handig voor kleine ondernemers, marktkraamhouders, freelancers en winkels die vaak onderweg betalingen moeten verwerken. Het systeem biedt de flexibiliteit om betalingen overal te accepteren, zonder afhankelijk te zijn van een vast pinapparaat.

Klanten kunnen met Tap to Pay sneller betalen en de transactie verloopt over het algemeen soepel omdat deze contactloos gebeurt. Je hoeft bijvoorbeeld geen pincode in te vullen als je betaalt.

Voor ondernemers is het van voordeel dat ze minder kosten hoeven te maken voor de aanschaf of huur van een pinautomaat. Daarnaast is het mogelijk om je payment provider direct te koppelen aan je sales- of voorraadsysteem en zo je business te digitaliseren. Je ziet zo snel en overzichtelijk hoeveel een wat je verkocht hebt en kunt zo beter inkopen, voorraad beheren en omzet voorspellen.

Ook aan de slag met Apple Tap to Pay op iPhone? Maak dan gebruik van ons KPN EEN MKB Ondernemerspakket. Daarbij krijg jij direct een iPad, iPhone 15 en 2 Unlimited simkaarten voor een vast bedrag per maand. Gelijk zaken doen? Bekijk deze deal hier.

Gerelateerde artikelen