Apple Watch Series 10 aangekondigd: Alles over dit nieuwe jubileummodel

De Apple Watch Series 10 is tijdens het jaarlijkse Apple event aangekondigd. Tien jaar na de introductie van de eerste Apple Watch werd de opvolger van de Apple Watch Series 9 voor het eerst getoond en vielen een opgefrist design en nieuwe verbeteringen direct op!

Nieuw ontwerp Apple Watch Series 10

Een bekend gezicht met een opgefriste uitstraling. Het ontwerp van de Apple Watch Series 10 lijkt met zijn afgeronde hoeken nog steeds veel op zijn negen voorgangers. Toch heeft de Series 10 flink wat ontwerpaanpassingen gekregen.

De bekende ronde hoeken zijn nog wat verder afgerond. Ook is de Apple Watch Series 10 groter dan de Series 9, al is het verschil minimaal. Net als voorgaande edities is de Series 10 verkrijgbaar in twee maten: 42 mm en 46mm.

Mocht je al een aantal verschillende horlogebandjes voor je Apple Watch hebben, maak je dan niet direct zorgen. De oudere bandjes van 41mm en 46 mm passen op de nieuwe Apple Watch Series 10. Omgekeerd trouwens ook goed nieuws: alle nieuwe bandjes passen op de oudere Apple Watch-modellen.


De nieuwe iPhone 16-serie
Pre-order nu

Moeiteloos ondernemen met de nieuwste iPhone op zak? Pre-order nu de iPhone 16 Pro: de krachtigste zakelijke iPhone op de markt.


Groter scherm Apple Watch Series 10

Ondanks de minimale groei hebben de vernieuwingen in het ontwerp wel een bijzonder positief effect op het schermformaat. Het scherm op de Apple Watch 10 Series wordt een stuk groter. Bij de 46mm-versie komt het schermformaat zelfs in de buurt van de Apple Watch Ultra.

Het betekent echter niet dat de Apple Watch Series 10 ineens bijzonder fors uitziet. Dat is mede te danken aan de afgeslankte kast van de Series 10. Het horloge is een flink stuk dunner dan de Series 9.

Nieuwe functies Apple Watch Series 10

Dankzij het grotere scherm kan er ook meer op het scherm van het horloge getoond worden. De dunnere kast maakt de knoppen van het horloge ook nog eens makkelijker te bedienen. Naast de toevoeging van het detecteren van slaapapneu, is de verbetering van de speakers en de oplaadttijd het vermelden waard.

Met de nieuwe speakers kun je nu ook muziek of podcasts luisteren zonder dat je hoofdtelefoon hoeft te verbinden met de Apple Watch. Dat ga je zeker ook merken tijdens de telefoongesprekken die je dankzij Multisim Zakelijk ook op je Apple Watch Series 10 probleemloos kunt voeren.  

En mocht je onverhoopt tegen de limieten van de batterij aanlopen, zit je dankzij de versnelde oplaadtijd nooit lang zonder smartwatch. In ongeveer 30 minuten laad je de Apple Watch Series 10 al op tot 80% en kun je er weer even tegenaan.

Apple Watch 10 beschikbaarheid

De Apple Watch 10 is vanaf vrijdag 13 september 14.00 uur beschikbaar voor pre-order en wordt vanaf 20 september geleverd.  

iPhone 16 en iPhone 16 Pro

Naast de nieuwe Apple Watch 10 kondigde Apple ook  nieuwe iPhones aan. Meer over de iPhone 16 en iPhone 16 Pro voor zakelijk gebruik lees je in dit artikel. 

Gerelateerde artikelen