Dit zijn de beste projectmanagement tools voor ondernemers

Wie een project beheert, bereikt al snel het punt waarop een simpel Word-documentje niet langer voldoende is om alles goed bij te houden. We zetten de beste apps voor projectmanagement op een rij.

ClickUp

De makers van ClickUp noemen het 'één app om alle anderen te vervangen'. Je kunt erbinnen samen werken aan documenten, chatten met collega’s, tijden bijhouden en gedeelde takenoverzichten bijhouden. Speciale functies voor sprints maken het een ideaal middel voor bijvoorbeeld IT-teams, terwijl een AI-assistent lange documenten voor je samenvat om alles inzichtelijk te houden.

ClickUp is een gratis projectmanager, al ben je dan wel beperkt tot 100MB ingebouwde opslag. Voor 7 dollar per gebruiker per maand krijg je onbeperkt veel bewaarruimte en kun je ook je mailbox in ClickUp integreren, zodat je nóg een app van je beginscherm kunt halen. Bij echt grote bedrijven kost een abonnement 12 dollar per werknemer per maand, dan kun je oneindig veel teams en projecten maken. Zo werk je zonder andermans projectjes in de weg te zitten.


eBook: Beste apps voor ondernemers

Ontdek welke apps écht handig zijn bij het succesvol maken van jouw bedrijf.

Download


Notion

In de kern is Notion een uit de kluiten gegroeide notitie-app. Je kunt er zowel korte krabbels als langere documenten in schrijven, die je tijdens het maakproces ook kunt delen met collega’s. Maar er is nog veel meer: met speciale tabellen transformeer je documenten in taakplanners, agenda’s en tijdschema’s, allemaal gedeeld met je gehele team.

Achter Notion schuilt een hele gemeenschap aan makers, die zowel gratis als betaalde templates aanbieden. Met zo’n bestandje heb je in één keer bijvoorbeeld een contentplanner specifiek voor podcasts, een studieplanner of een financieel overzicht voor een startup. Notion is gratis te gebruiken, maar voor onbeperkt gebruik voor teams betaal je 7,50 euro per gebruiker per maand.

Asana

Asana heeft meer focus dan bovenstaande opties. Bij gebruik van deze tool meet je een specifieke werkstijl aan, waarbij je taken uitvoert aan de hand van een specifieke workflow. De projectleider kan vervolgens in een tijdlijn kijken hoe iedere stap precies verloopt, wat helderheid biedt. Omdat iedere taak heel expliciet aan iemand wordt toegewezen, spreid je de verantwoordelijkheid tijdens een project ook.

De gratis optie van Asana is best uitgebreid, met ruimte voor tien teamgenoten en zelfs onbeperkte opslag van bestanden. Een abonnement is echter vereist voor bijvoorbeeld de tijdlijn en grotere teams, waarvoor je met 11 euro per gebruiker per maand ook iets meer betaalt dan bij concurrenten.


eBook: 100 Websites voor ondernemers

Beter (samen)werken met 100 handige websites en clouddiensten voor ondernemers.

Download


Miro

Miro is de aangewezen projectplanner als je visueel bent ingesteld. Net als bij concurrenten kun je een taakplanner en agenda bijhouden, maar daarnaast zijn er ook uitgebreide hulpmiddelen om bijvoorbeeld workflows uit te tekenen. Het is de digitale variant van een whiteboard dat je tijdens een brainstorm voor je project zou neerzetten.

Gratis accounts mogen maximaal 3 boards maken om op te tekenen. Voor 8 dollar per gebruiker per maand heb je een onbeperkt aantal boards, plus extra’s zoals de mogelijkheid je platen op hoge resolutie te exporteren. Grote bedrijven maken voor 16 dollar per gebruiker per maand meerdere projecten met binnen elk onbeperkte boards.

Todoist

Voor wie het liefst bij een takenlijstje zweert is Todoist bij verre de krachtigste en meest uitgebreide optie. Iedere taak kan aan collega’s worden toegewezen en via speciale filters in meerdere lijsten terechtkomen, zodat iedere divisie binnen een projectteam een eigen pagina kan krijgen met daarop hun activiteiten. Todoist is ook slim genoeg om mee te lezen met je todo’s, waardoor de taak 'Baas bellen morgen' bijvoorbeeld automatisch voor morgen wordt ingepland.

Met een gratis account kun je vijf persoonlijke projecten beheren, met ruimte voor bestanden van 5MB. Voor 4 euro per maand groeit het aantal projecten naar maar liefst 300 en krijg je toegang tot een extra ingebouwde agenda-layout.

Meer handige websites en clouddiensten voor ondernemers? Download het eBook 100 Websites met de beste webdiensten van dit moment.

Gerelateerde artikelen