KPN breidt zijn glasvezelnetwerk steeds sneller uit. Zo kunnen meer en meer ondernemers gebruik maken van superstabiel en snel internet met KPN Zakelijk Glasvezel. Maar wat betekent het voor jouw onderneming als de eerste schop de grond ingaat op je bedrijventerrein?
Wat zijn de voordelen van glasvezel?
De internetverbinding via glasvezel is sneller dan via koper of coax. Het glasvezelnetwerk is ook stabieler en dat zorgt voor minder downtime. Het is daarnaast symmetrisch, wat betekent dat je net zo snel kan uploaden als dat je kan downloaden.
Zeker als je met meerdere collega’s tegelijkertijd op kantoor werkt of juist veel grote bestanden moet verzenden en ontvangen zijn dat enorme voordelen. Ook is glasvezel makkelijk schaalbaar, mocht je bedrijf snel groeien of juist een tandje moeten terugschroeven. En het is ook nog eens duurzamer.
Glasvezel in jouw buurt?
Zet de glasvezelwekker
Is glasvezel duurder dan andere netwerken?
Nee. Een glasvezelabonnement is niet duurder of goedkoper dan een abonnement via andere netwerken zoals koper of coax. De prijs hangt af van het abonnement dat je uiteindelijk kiest. Bekijk hier welk abonnement het beste bij jouw onderneming past.
Moet ik betalen voor de aanleg van glasvezel?
Als er glasvezel wordt aangelegd op jouw bedrijventerrein, ontvang je een flyer of brief met een aankondiging en een toelichting van een medewerker. Ben je geïnteresseerd, dan geef je toestemming om jouw bedrijfsadres aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Hetzelfde geldt voor woningen.
Het geven van toestemming verplicht je niet om een abonnement te nemen. Wil je gebruik maken van KPN Zakelijk Glasvezel? Dan betaal je in sommige gevallen een eigen bijdrage. Dat heeft bijvoorbeeld te maken met de moeilijke ligging van het terrein. KPN laat het weten als dat geldt voor jouw bedrijf. Of kom er zelf alvast achter via de postcodecheck.
Toestemming geven kan online bij KPN Netwerk of Glaspoort. Tenminste, als zij het netwerk aanleggen.
100% Zakelijk Glasvezel
First Class Internet
Ontdek of er glasvezel ligt op jouw adres en lees meer over abonnementen en snelheden.
- Altijd de beste service
- Supersnel en superstabiel
- Extra Veilig
Wat betekenen de graafwerkzaamheden voor de bereikbaarheid van mijn bedrijf?
Voor de aanleg moet er een gat van ongeveer vier stoeptegels worden gegraven vlak bij je bedrijfspand. In een enkel geval zijn meerdere van dit soort gaten nodig. De plek daarvan wordt altijd in overleg bepaald. Je onderneming blijft ondertussen gewoon bereikbaar.
De aanleggers van bijvoorbeeld KPN Netwerk of Glaspoort proberen de overlast tot een minimum te beperken. Bijvoorbeeld door het inzetten van loopplanken, of nog specifieker maatwerk. Het is het handigst om de mogelijkheden voor een gedetailleerdere planning te bespreken met de glasvezelvoorbereider. En hiervoor contact opnemen met de partij die het aanlegt, kan natuurlijk altijd.
Blijft mijn internetverbinding gewoon werken?
Ja, daar verandert niets aan. De online bereikbaarheid van je bedrijf blijft tijdens de werkzaamheden zoals die altijd is.
Hoelang duurt het om mijn bedrijventerrein aan te sluiten op het glasvezelnetwerk?
Dat verschilt per terrein waar glasvezel wordt aangelegd. De partij die het aanlegt, houdt de ondernemingen op het bedrijventerrein op de hoogte van de planning via brieven en mails.
Heb ik invloed op waar het glasvezelaansluitpunt komt?
Zeker, dit beslis je samen met de glasvezelvoorbereider. Meestal bevindt het punt zich in de meterkast of op de plek waar andere kabels je pand binnenkomen. De aansluiting kan maximaal 10 meter van de plek komen te liggen waar de kabel het gebouw binnenkomt.
Wanneer krijg ik glasvezel?
KPN werkt hard om een half miljoen nieuwe glasvezelaansluitingen per jaar voor elkaar te krijgen. Doel is om in 2026 in totaal 80 procent van de Nederlandse huishoudens en bedrijven van glasvezel te kunnen voorzien. Doe de postcodecheck om te bekijken wat het aanbod van KPN is op het adres van jouw onderneming.
Is er nog geen KPN Zakelijk Glasvezel beschikbaar? Zet dan de Glasvezelwekker om als eerste te weten wanneer jouw onderneming kan inprikken op het KPN-netwerk.