Er zijn tegenwoordig veel manieren om op je smartphone te videobellen. Handig als je klant in het buitenland zit of wanneer je zelf op zakenreis bent. Met zo’n meeting op afstand bespaar je naast hoge belkosten ook nog eens een hoop tijd én help je mee aan een beter milieu. In dit blog geven we je een overzicht van de mogelijkheden van videobellen.
Standaardmogelijkheden op je smartphone
Heb je een iPhone, dan heb je direct toegang tot FaceTime. Ga daarvoor in je contactenlijst op zoek naar de persoon die je wilt bellen. Klik vervolgens niet op de belknop, maar op de knop ernaast met het video-icoontje. Let op: videobellen via Facetime werkt alleen als je een internetverbinding hebt. Ook moet je gesprekspartner een iPhone hebben om de dienst te kunnen gebruiken.
Android-telefoons zijn niet standaard voorzien van deze optie. Google heeft wel een app gemaakt die lijkt op Facetime, genaamd Duo. Op een gegeven moment moet dit de standaard videobeldienst worden voor Android-apparaten en er zijn steeds meer integraties te zien van Duo in andere Google-apps. Maar voor nu moet je de app nog apart downloaden.
Extra app voor videobellen
Het nadeel van het downloaden van een aparte app is dat je gesprekspartner de app ook moet hebben. Gebruik jij Duo, maar heeft de ander liever Skype? Dan moet er een keuze gemaakt worden. Skype staat wel echt bekend als dienst voor videobellen. De app is daar speciaal voor ontworpen en wordt steeds verder verbeterd.
Ben je op zoek naar een app die je op allerlei soorten smartphones kunt gebruiken? Kies dan voor WhatsApp of Facebook Messenger. Beide apps zijn eigenlijk bedoeld om te chatten, maar worden tegenwoordig ook gebruikt voor videobellen. In beide apps start je een videogesprek door een contact op te zoeken en op het video-icoontje te drukken.
Let er met videobellen wel op dat je internetbundel wordt belast als je geen gebruik maakt van WiFi. Vooral videobellen in WhatsApp blijkt data te verslinden, terwijl FaceTime het verbruik nog redelijk binnen de perken houdt.