Duurzaam verbonden zijn: zo werkt het

Wil je toe naar een duurzaam verbonden samenleving, een samenleving waarin je niet hoeft na te denken over de klimaatimpact van je videomeetings, mailtjes en telefoontjes, dan heb je een ambitieuze partner nodig. Een partner zoals wij. Niet alleen willen we zelf helemaal duurzaam werken, we werken er ook hard aan om onze hele keten verder te verduurzamen. Hoe precies, dat vertellen we je graag.

Goed op weg

Onze duurzaamheidsambities voor de zakelijke markt zijn stevig. We zijn al jaren op de goede weg, met in de afgelopen 10 jaar bijzondere mijlpalen als 100% groene stroom en circulaire productontwikkeling. Zo zorgen we dat onze klanten steeds duurzamer kunnen werken. We helpen je organisatie om op grote schaal op afstand te kunnen werken, co2-emissie terug te dringen en we maken het je mogelijk om duurzaam te innoveren. Maar we zijn er nog lang niet. Zo willen we in 2025 ook dat onze hele keten zoveel mogelijk circulair werkt. Voor de 35 diensten waarvoor we hardware bij derde partijen afnemen, maken we heldere afspraken over circulair ontwerp en ontwikkeling.

Meer dan een belofte

Volgens ons zijn er 2 manieren waarop we deze en onze andere duurzaamheidsambities kunnen realiseren. Allereerst is dat door onze impact op het milieu te minimaliseren. Dat we dat daar al goed in slagen, blijkt wel uit het feit dat ons energieverbruik al jaren op een rij daalt – ondanks het explosief gestegen dataverkeer via ons netwerk. Een ander voorbeeld: leveranciers selecteren we niet meer alleen op prijs en aanbod, maar ook op duurzaamheid en transparantie daarover in hun rapportages.

Samen met een aantal leveranciers ontwikkelen we bovendien productpaspoorten om de herkomst van gebruikte hardware goed in kaart te hebben. Zo maken we circulair werken meer dan een belofte: we brengen het proces van hergebruik en recycling in kaart, zodat klanten en toezichthouders de stromen aan materiaal en apparatuur goed kunnen volgen. Daarmee zorgen we er aantoonbaar voor dat er geen kostbare grondstoffen verloren gaan.

"We maken van circulair werken meer dan een belofte: partners kunnen straks het proces van hergebruik en recycling helemaal volgen."

Positieve impact maximaliseren

Ten tweede realiseren we onze ambities door onze positieve impact als de ‘groene verbinder’ te maximaliseren. Met allerlei initiatieven werken we aan verduurzaming van onze keten, in Nederland, in Europa én wereldwijd. Zo zijn er de fieldlabs, waarin we samen met organisaties experimenteren met de duurzame mogelijkheden van nieuwe technologie. Denk bijvoorbeeld aan minder emissies door slimme elektrische auto’s, droneverkeer als vervanging van regulier transport en sensoren voor dijk- en waterbeheer.

Samen met onze partners groeien we toe naar een ecosysteem waarin we elkaar uitdagen steeds een stap verder te gaan. Zowel in circulair als in energiezuinig werken. We inspireren onze partners, wakkeren de creativiteit aan en maken het zo steeds meer organisaties mogelijk om – aantoonbaar – duurzamer te werken.



Zo duurzaam zijn we: volg onze serie blogs 

Duurzaamheid is een breed begrip. Hoog tijd dus om wat concreter te worden over onze inspanningen als de ‘groene verbinder’. En wat jij daaraan hebt. In deze en volgende blogs ontdek je wat onze rol is in de verduurzaming van zakelijk Nederland.
Deze keer: hoe wij zorgen voor verduurzaming. In onze andere blogs lees je over de redenen waarom wij eigenlijk zoveel investeren in duurzaamheid, wat wij precies doen, met welke duurzame diensten, of hoe wij specifiek de zorg helpen verduurzamen.

Gerelateerde artikelen