Wat is SASE?
SASE (Secure Access Service Edge) is een netwerkarchitectuur die WAN-connectiviteit (Internet en SD-WAN) combineert met uit de cloud geleverde security-oplossingen. Zoals Secure Web Gateway (SWG) en Cloud Access Security Broker (CASB). Geen kant-en-klare oplossing, maar meerdere oplossingen die elkaar versterken.
Op die manier kan je vanaf elke plek veilig verbinden met de cloud. En het maakt je flexibeler: SASE vereenvoudigt je netwerkbeheer en maakt je netwerk sneller. Een ijzersterke constructie om gebruikers, systemen en end-points te verbinden met applicaties in de cloud.
Benieuwd of SASE bij jouw organisatie past? Download de whitepaper.
De voordelen SASE
Veiliger
Verhoogt de veiligheid en verlaagt de kans op dataverlies
User experience
Uniforme gebruikerservaring; beheer al je instellingen via 1 platform
Flexibel
Een flexibel en veilig netwerk dat makkelijk meebeweegt.
Makkelijk integreren
Eenvoudig te integreren met onder meer IP-VPN, SIEM en End-Point protectie
De basis van Zero Trust
Geef minder gebruikers toegangVertrouw nooit, controleer altijd Zorg dat zo min mogelijk gebruikers toegang hebben tot data en assets.Monitor en evalueer continu Ga er nooit direct van uit dat gebruikers zijn wie ze beweren. Houd gebruikers in de gaten qua gedrag, bewegingen, dataverkeer, netwerkaanpassingen en data-aanpassingen.
Heb ik SASE nodig?
Doe de check
SASE integreert Zero Trust-oplossingen in je bedrijfsnetwerk. Maar wat heb je daar precies aan? Ga na of je voordeel haalt uit 3 of meer van de volgende punten:
Het voorkomen van (on)bewust dataverlies
Je netwerk beheren vanuit 1 overzichtelijk dashboard
Meer inzicht in de activiteit en prestaties van je netwerk
Elk moment de bandbreedte aanpassen per locatie
Automatisch extra beveiliging tegen cyberaanvallen
Applicaties met prioriteit voorrang geven op je netwerk
Sneller en makkelijker toegang tot bedrijfsgegevens
Netwerkproblemen sneller signaleren en oplossen
Check? Ontdek de mogelijkheden van onze SASE diensten of ga vrijblijvend in gesprek met een van onze netwerkexperts.
SASE diensten bij KPN
Vragen over SASE
Wat is Cloud Access Security Broker (CASB)?
>
Met CASB voorkom je dat gevoelige data van en naar cloud-applicaties kan bewegen wanneer dit ongewenst is. Zo kan een gebruiker bijvoorbeeld wel documenten uploaden in een filetransfer, maar zodra die data creditcard info of een patiëntennummer bevat wordt dit geblokkeerd, of gevraagd aan de gebruiker dat hij/zij zeker weet dit te willen doen. Afhankelijk van de context kan heel gericht een fijnmazig en dynamisch security-beleid worden ingesteld.
Wat is Secure Web Gateway (SWG)?
>
De Secure Web Gateway zorg voor een bescherming tegen malware, detecteert geavanceerde dreigingen, filtert websites, beschermt data en controleert het gebruik van applicaties en cloud services voor elke gebruiker, locatie en apparaat. Het zorgt voor controle over verschillend soort webverkeer, namelijk: websites, managed apps (SaaS), unmanaged apps (SaaS shadow IT), Cloud Service Providers en eigen applicaties die via het internet toegankelijk zijn. Features in SWG zijn onder meer anti malware, Intrusion Prevention System (IPS) en de mogelijkheid tot verdere (API) integratie.
Wat is Zero Trust Network Access (ZTNA)?
>
Zero Trust Network Access vormt een veilige verbinding met het eigen datacenter of eigen cloud (IaaS/Paas) verbindingen. Het zorgt er voor dat er ook binnen het private WAN-netwerk van de organisatie fijnmazige microsegmentatie en policies kunnen worden toegepast.
Hoe werkt SASE bij KPN?
>
Wij bieden een concrete invulling van het SASE-model. De kern vormt een coherente, geïntegreerde set aan security- en netwerkinfrastructuurdiensten op basis van Zero Trust. In tegenstelling tot veel andere marktpartijen kan KPN daarbij gebruikmaken van de eigen infrastructuur voor connectiviteit: de KPN Core.
We bieden met SASE KPN een solide basis die eenvoudig naar wens is aan te vullen. Zo is de SD-WAN-functionaliteit optioneel uitbreidbaar met IP-VPN of 4G/5G-fallback voor primaire of secundaire verbindingen. Daarnaast bieden we via