Cybersecurity

Een sterke cybersecurity strategie

Maak een afspraak
Cybersecurity strategie

Cybersecurity, wat is het?

Cybersecurity is het beschermen van data, gebruikers, netwerk en apparaten tegen schadelijke cyberaanvallen van buitenaf. De hoeveelheid cyberaanvallen neemt elk jaar toe. Iedereen is kwetsbaar: van grote multinationals en overheden tot de bakker op de hoek. Om deze nieuwe dreigingen het hoofd te bieden, is een cybersecurity plan essentieel. KPN Security helpt vele honderden organisaties in Nederland hierbij.

Phishing - Cybersecurity - image

Phishing

1 op de 2 mensen heeft wel eens op een phishing link geklikt.

Hoge kosten - Cybersecurity - image

Hoge kosten

Een cyberincident kost een bedrijf gemiddeld €50.000,-.

Onveilige wifi - Cybersecurity - image

Onveilige wifi

Nederland telt zo'n 1 miljoen slecht beveiligde wifipunten.

Meer aanvallen - Cybersecurity - image

Meer aanvallen

Cybercrime neemt elk jaar met 35% toe. Het gevaar groeit.

Samen maken we een plan voor jouw organisatie

Cybersecurity Strategie

KPN Security heeft al meer dan 30 jaar ervaring met cybersecurity. Wij helpen de grootste (overheids)organisaties van Nederland met het voorkomen van ransomware-aanvallen, hacks en datalekken.Een goede cybersecurity strategie is altijd het startpunt. De security adviseurs van KPN Security kunnen jouw organisatie daarmee helpen door bijvoorbeeld een security roadmap op te stellen. Daarnaast bieden we de tools en oplossingen om jouw netwerk, systemen en data direct optimaal te beschermen.Maak vandaag een afspraak met één van onze adviseurs en ontdek hoe we cybersecurity in jouw bedrijf verder kunnen optimaliseren en verbeteren.

Maak een afspraak
Forensic Readiness - image
Cybersecurity strategie

Welke cybersecurity gevaren zijn er?

Het aantal cyberaanvallen is explosief gestegen de laatste jaren. Daarnaast vinden cybercriminelen steeds betere methoden om toegang te krijgen tot gevoelige bestanden of systemen.De meest bekende cybersecurity aanvallen zijn onder meer malware, phishing, DDoS-aanvallen, Zero-day exploits en brute-force attacks. Hackers gebruiken deze aanvalsmethoden om bijvoorbeeld data te stelen of te vergrendelen in ruil voor losgeld (ransomware).Verder zal met name de aanval op mobiele apparaten de komende jaren blijven toenemen, omdat we steeds vaker op verschillende locaties werken. Met multi-factor authentication of een managed workforce oplossing zorg je ervoor dat je overal veilig kunt werken.

Download checklist

Cybersecuritytips

Start direct met het versterken van je cyberbeveiliging met onze tips

Door deze tips aan te vullen met back-ups, updates en bewuste toegangscontrole, kun je als ondernemer je cyberbeveiliging versterken en jezelf beschermen tegen digitale bedreigingen.

Versterk je wachtwoorden - Cybersecurity - image

Versterk je wachtwoorden

Creëer unieke en sterke wachtwoorden met minstens 8 tekens, cijfers en speciale tekens. Vermijd hergebruik en makkelijk te raden informatie. Overweeg een wachtwoordmanager voor beheer.

Gebruik email-aliassen - cybersecurity - image

Gebruik email-aliassen

Maak aliassen voor verschillende accounts om datalekken te identificeren. Verwijder verdachte aliassen snel.

 Incident Response: zo pakken we dat aan - EMM - 1 - image

Gebruik two-factor authenticatie

Voeg extra beveiliging toe met fysieke sleutels of biometrische gegevens naast wachtwoorden. Apps zoals Authy, Microsoft Authenticator en Google Authenticator genereren tijdgebonden codes.

Gebruik een VPN - Cybersecurity - image

Gebruik een VPN

Versleutelt dataverkeer en beschermt tegen nieuwsgierige blikken. Biedt anoniem IP-adres en omzeilt locatieblokkades.

Bescherm creditcardgegevens - cybersecurity - image

Bescherm creditcardgegevens

Gebruik betaaldiensten zoals iDeal, Apple Pay en PayPal om creditcardgegevens te vermijden.

Vermijd phishing - Cybersecurity - image

Vermijd phishing

Wees voorzichtig met verdachte links in e-mails en SMS. Controleer links en deel geen gevoelige informatie via zulke berichten.

Cybersecurity stappenplan

Cybersecurity vereist constante alertheid. Met deze stappen kunnen ondernemers digitale bedreigingen beter weerstaan en zich beschermen tegen mogelijke crises.

1. Identificeer kwetsbaarheden

Maak een lijst van systemen en beoordeel dreigingen. Voer risicoanalyse uit voor zwakke punten.

4. Kies veilige instellingen

Controleer en pas instellingen aan voor apparaten, software en netwerken.

7. Voorkom malware

Educeer medewerkers over veilig gedrag en stimuleer veilig gebruik van USB-sticks.

2. Begrijp impact van bedreigingen

Beoordeel uitval van systemen en bescherm bedrijfskritische informatie.

5. Voer updates uit

Houd apparaten en software up-to-date, vooral beveiligingsupdates.

8. Gebruik antivirussoftware

Gebruik actuele antivirussoftware en e-mailbeveiliging.

3. Bepaal budget

Stel passend budget vast voor effectieve beveiliging.

6. Beperk toegang

Beheer toegang tot systemen en data strikt.

9. Beperk Software-Installaties

Voorkom ongeoorloofde software-installaties buiten het bedrijfsnetwerk.

De nieuwe cybersecuritystrategie van Nederland

De Nederlandse overheid heeft om de digitale veiligheid van burgers en bedrijven te waarborgen een cybersecuritystrategie voor 2022-2028 samengesteld. De erkenning dat digitale systemen cruciaal zijn, vormt een essentieel uitgangspunt.

Belangrijke aandachtspunten binnen deze strategie zijn:

1. Verhoogd Bewustzijn van Dreigingen: Er wordt geïnvesteerd in systemen en experts die dreigingen en doelwitten nauwkeuriger identificeren.

2. Uitbreiding van Cybersecurity Specialisten: Diverse maatregelen worden genomen om meer specialisten op het gebied van ICT op de arbeidsmarkt te brengen.

3. Verhoogde Verantwoordelijkheid: De verantwoordelijkheid voor veiligheid wordt gedeeltelijk verschoven van individuele gebruikers naar zowel de overheid als specifieke sectoren.

4. Versterkt Toezicht en Regelgeving: Nieuwe voorschriften worden geïmplementeerd voor overheidsinstanties, leveranciers van digitale producten en diensten, evenals vitale aanbieders.

5. Gecentraliseerde Cyberautoriteit: Een centrale autoriteit zal informatie over beveiliging verstrekken aan bedrijven, overheden en burgers.

De strategie rust op vier pijlers:

1. Verbetering van Digitale Weerbaarheid: Overheid, bedrijven en maatschappelijke organisaties moeten zich bewust zijn van dreigingen, digitale risico's beheren en snel reageren op incidenten.

2. Verhoogde Veiligheid van Digitale Producten en Diensten: Focus op het verbeteren van digitale producten, het bevorderen van kennis en innovatie op het gebied van cybersecurity.

3. Tegengaan van Digitale Dreigingen: Aanpakken van dreigingen van staten en criminelen op nationaal en internationaal niveau.

4. Versterking van de Digitale Weerbaarheid van Burgers: Bevorderen van digitale vaardigheden bij burgers, inclusief kennis van cybersecurity.

Tien concrete stappen binnen de strategie omvatten:

1. Het samenvoegen van verschillende cybersecurity-entiteiten tot één nationaal Cyber Security Incident Response Team.

2. Implementatie van de NIB2-richtlijn, die meer dan 5000 bedrijven verplicht om cyberincidenten te melden en specifieke beveiligingsmaatregelen te nemen.

3. Introductie van het Landelijk Crisis Plan Digitaal tegen eind 2022 om organisaties voor te bereiden op en te laten reageren op cyberincidenten.

4. Streven naar wetgeving voor de veiligheid van digitale producten en diensten, met inbegrip van certificering.

5. De overheid benut haar inkoopkracht om veilige digitale producten te stimuleren en de markt te beïnvloeden.

6. Investering in de onderzoekscapaciteit van inlichtingen- en veiligheidsdiensten om een bredere blik op digitale dreigingen te verkrijgen.

7. Ontwikkeling van nieuwe diplomatieke responsmogelijkheden in samenwerking met internationale partners.

8. Voorlichtingscampagnes om burgers en MKB-partijen te informeren over digitale risico's en aanbevolen beveiligingsmaatregelen.

9. Bevordering van veilig digitaal gedrag onder kinderen door samenwerking met onderwijsinstellingen en de ontwikkeling van kerndoelen.

10. Investering in hbo-opleidingen binnen bètatechniek en programma's voor bijscholing en omscholing om te voldoen aan de vraag naar cybersecurity-experts.

Cybersecurity - De nieuwe cybersecuritystrategie van Nederland - image

Onze cybersecurity oplossingen & diensten

Oplossingen voor klein en groot

Of je nu op zoek bent naar een pentest, netwerkbeveiliging of een strategisch partnership op gebied van cybersecurity: bij KPN helpen we jouw organisatie graag naar een hoger beveiligingsniveau.

vrouw met laptop en telefoon, ze kijkt naar een bos bloemen

Security voor ZZP'ers

Heb je een zakelijke internet-verbinding van KPN? Dan ben je extra beschermd dankzij het gratis malwarefilter en DNSSEC. Ontdek hoe veilig internetten werkt.

Ontdek
Dokter in het ziekenhuis

Security voor de zorg

Security in de zorg is letterlijk van levensbelang. De veiligheid van patiënten en medewerkers moet gegarandeerd zijn. Daarom ontwikkelt KPN Health oplossingen voor de zorg om security te verbeteren.

Ontdek meer
MKB collega's in meetingroom

Security voor MKB'ers

KPN EEN MKB klanten internetten veilig dankzij Extra Veilig Internet, dat beschermt automatisch tegen malware, ransomware en virussen. Ook bieden we back-up diensten en end-to-end beveiliging voor mkb’ers.

Ontdek
Medewerkers in een vergadering. Op het raam hangen sticky notes.

Security voor IoT projecten

Maakt je bedrijf gebruik van IoT-oplossingen, hardware, sensoren, LoRa of M2M dan is goede end-to-end beveiliging cruciaal om geen zwaktes te creëren. Het IoT team van KPN kan je daarbij helpen.

Ontdek
Collega's overleggen kijken samen op mobiele telefoon

Security voor Grootzakelijk

KPN helpt grote organisaties met het bereiken van Zero Trust. Deze nieuwe standaard zorgt voor minder fouten, incidenten en indringers. Ontdek de mogelijkheden van SASE KPN en onze extra beveiligde werkplek.

Ontdek
Man en vrouw in callcenter kijken lachend naar een computerscherm

Werken bij KPN Security?

Bekijk onze vacatures
Vacatures

Direct je online veiligheid verbeteren?

Download onze gratis eBooks of checklists

Whitepaper: 'Basisbeveiliging' - Cybersecurity - image - primary

Whitepaper: 'Basisbeveiliging'

Zo beperk je het risico op cybercriminaliteit. Whitepaper voor ondernemers, directeuren en managers.

Download
eBook: Ransomware ready - Cybersecurity - image - primary

eBook: Ransomware ready

Een eBook over ransomware voor zakelijk Nederland

Download het eBook

Cybersecurity Checklist

Wil jij weten hoe het met de security van jouw bedrijf gesteld is? Download de checklist en ontdek wat je (nog meer) kunt doen!

Download

Meer weten over cybersecurity?

Voor vragen en oplossingen.

Neem contact op