Uitleg over je KPN EEN MKB factuur

Elke maand krijg je van ons een factuur. Hierop staat een overzicht van de producten en diensten die je afneemt. Ben je benieuwd naar de opbouw van je factuur? We zetten alles voor je op een rijtje. Zo krijg jij een duidelijk beeld van alle kosten op je factuur.

Bekijk je facturen in MijnKPN Zakelijk

Mijn eerste factuur

De eerste factuur gaat over een kortere of langere periode dan 1 maand. Dat maakt de abonnementskosten voor de eerste factuur vaak anders dan afgesproken in de bestelbevestiging.

Op de factuur zie je 'aantallen' terugkomen. Deze aantallen staan voor de periodes die op deze factuur in rekening zijn gebracht. Afhankelijk van jouw levering kunnen er soms meerdere periodes of aantallen in rekening worden gebracht.

Dit zijn bijvoorbeeld monteurskosten of kosten van je bestelde apparatuur. De kosten betaal je 1 keer.

Btw op je abonnementskostenWe stellen de btw regels vast aan de hand van je registratieadres bij de Kamer van Koophandel.

Btw op je toestel of hardwareKoop je een toestel op afbetaling, dan wordt op de eerste factuur het volledige btw bedrag in rekening gebracht. Op de factuur is dit bedrag te herkennen onder het kopje 'btw reeds gefactureerd'. Andere hardware zoals een modem of een vaste telefoon valt onder 21% btw.

In sommige gevallen betaal je aanlegkosten voor KPN Glasvezel. Wij brengen deze kosten eenmalig in rekening op je factuur.

Mijn laatste factuur

Je betaalt je abonnement vooruit. Als je abonnement stopt, dan krijg je het bedrag dat je eventueel teveel hebt betaald terug.

Heb je nog kosten gemaakt? Zoals bellen of internetten buiten je bundel? Dan halen we die af van het bedrag dat je eventueel terugkrijgt.

Je abonnement binnen je contractstermijn opgezegd? Dan brengen we een afkoopsom in rekening op je laatste factuur. Dit bedrag is opgebouwd uit de abonnementskosten van je resterende contractstermijn. En uit de nog lopende toesteltermijnen van de afbetaling van een toestel.

Klopt de afkoopsom niet? Neem dan contact met ons op. Wij helpen graag.

Uitleg over de opbouw, kortingen en aantallen

Opbouw factuur

De abonnementskosten zijn de vaste kosten die je betaalt voor je abonnement. Deze kosten betaal je standaard vooruit.

Verbruikskosten zoals bellen of internetten buiten de bundel worden achteraf in rekening gebracht.

Eenmalige kosten zie je vaak terug op je eerste factuur. Bijvoorbeeld voor eenmalige apparatuur- en installatiekosten. Een toestel gekocht op afbetaling? Dan brengen wij op je eerste factuur het totale btw bedrag in rekening.

Aantallen en kortingen op de factuur

Op je eerste factuur kunnen de aantallen verwarrend zijn. 'Aantal' staat voor de periode waarvoor de kosten in rekening worden gebracht. Het getal 1 onder 'Aantal' komt overeen met 1 maand en 1 product. Of het getal hoger of lager is dan 1 hangt af van de begindatum van het contract en het aantal producten dat je hebt afgenomen.

Bijvoorbeeld:

  • Aantal 0,43 = 1x KPN EEN Extra Afdelingsvoicemail in de periode 17 t/m 30 september. Dit zijn 13 dagen in september. 30/13=0,43

  • Aantal 0,86 = 2x KPN EEN Kantoor in de periode 17 t/m 30 september. Dit zijn 13 dagen in september en 2 producten. 30/13=0,43 x 2=0,86

Heb je een abonnement afgenomen met korting? Dan vind je deze onder het kopje 'Korting' zolang de actieperiode loopt.

Zodra de actieperiode is verlopen berekenen wij automatisch het bedrag dat is vastgesteld. De actieperiode en het kortingsbedrag vind je op de bestelbevestiging.

Uitleg over overige of verbruikskosten

Overige kosten

Bestel je een nieuwe licentie voor bijvoorbeeld een werkplek, software of telefoonnummer? Dan komen deze kosten automatisch op je factuur.

Bij de aanschaf van jouw abonnement ontvang je vaak een korting voor bijvoorbeeld 6, 12 of 24 maanden. Zodra de korting is verlopen brengen wij de normale kosten in rekening.

Het totaalbedrag van je eerste factuur na de verhuizing kan hoger zijn dan verwacht. Dit heeft te maken met de verwerkingstijd van de verhuizing en eventuele eenmalige kosten.

Verbruikskosten

Buiten de EU betaal je per MB. Wij stoppen je internet als je meer dan 60,50 (incl. btw) hebt verbruikt. Verbruikskosten inzien of limiet aanpassen? Dat kan in MijnKPN Zakelijk.

Let op: ben je in een grensgebied? Bijvoorbeeld op Cyprus? Of op de grens tussen Griekenland en Turkije? Dan kan het zijn dat je telefoon automatisch verbinding maakt met een netwerk uit een buurland. Is dat een buurland in een andere zone, dan kan dat hoge kosten met zich meebrengen. Je kan dit voorkomen door data roaming uit te zetten of handmatig een netwerk te kiezen.

Bel je naar servicenummers (0900-nummers)? Dan betaal je daar extra kosten voor. In MijnKPN Zakelijk blokkeer je servicenummers voor je algemene nummer of per gebruiker.

  1. Ga naar MijnKPN Zakelijk

  2. Klik onder 'Telefooncentrale' op 'Beheer en instellingen'

  3. Ga naar 'Algemene instellingen'

  4. Klik op 'Blokkeringen uitgaand verkeer'

  5. Geef aan welke servicenummers je wil blokkeren

Vergeet niet je instellingen op te slaan.

Bellen of internetten buiten Europa kan hoge kosten met zich meebrengen. Ook in grensgebieden loop je kans om verbinding te maken met het netwerk van een buurland. Je kan dit voorkomen door data roaming uit te zetten of handmatig een netwerk te kiezen.

Verbruikskosten inzien of limiet aanpassen? Dat kan in MijnKPN Zakelijk.

Hebben jij en je collega's dezelfde bundel? Dan deel je de databundel automatisch met je collega's. Het kan zijn dat jij of jouw collega per ongeluk een muziek- of videostream op de achtergrond hebt aan laten staan. Dit zorgt voor een hoog verbruik. Is de totaalbundel op, dan gaan de kosten buiten de bundel lopen.

Kom je er niet uit?

Wij helpen je graag

Chat met Dot

Direct antwoord van onze digitale assistent

Open de chat

Community

Stel je vraag aan onze community

Ga naar de community

Winkel

Wij helpen je graag in een van onze winkels

Zoek een winkel

Bel met ons

We zitten voor je klaar. Sneller geholpen? Pak je KvK-nummer er vast bij.

Bekijk de telefoonnummers