Samsung Galaxy A55 specificaties: dit zijn ze op een rij

Ontdek de nieuwste toevoeging aan de Samsung Galaxy A-serie, de Samsung Galaxy A55. Dit toestel brengt innovatie en technologie samen in een stijlvol design, en is speciaal ontworpen voor de moderne gebruiker. De Samsung Galaxy A55 specificaties zijn indrukwekkend en beloven een uitstekende gebruikerservaring. Of je nu een fervente fotograaf bent, graag games speelt, of simpelweg op zoek bent naar een betrouwbare smartphone voor dagelijks gebruik, de A55 is ontworpen om aan al je behoeften te voldoen.

Alle nieuwe specs van de Samsung Galaxy A55 5G

De Samsung Galaxy A55 5G markeert een spannende nieuwe ontwikkeling binnen de geliefde Galaxy A-serie, bekend om het leveren van een premium smartphone-ervaring met indrukwekkende specs, tegen een toegankelijke prijs. Dit nieuwste model belooft niet alleen een voortzetting van deze traditie, maar introduceert ook een reeks verbeteringen en nieuwe functies die het toestel onderscheiden van zijn voorgangers. Je ontdekt alle Samsung Galaxy A55 specificaties in deze blog, dus lees snel verder om uit te vinden of dit de ideale smartphone voor jou is.

Samsung A55 vergelijken

Laten we de Samsung Galaxy A55 eens vergelijken met andere smartphones in zijn klasse. Dan zien we dat de A55 zich niet alleen onderscheidt door zijn indrukwekkende specificaties, maar ook door zijn vernieuwde design en functionaliteiten. Dit model beschikt over een aluminium behuizing in plaats van plastic, wat een opmerkelijke stap is richting duurzaamheid en een oerdegelijke look. Bovendien, met zijn IP67-rating voor stof- en waterdichtheid, biedt de A55 een geruststellende bescherming tegen water, stof of andere invloeden. De toevoeging van een micro-sd-kaartsleuf is een zeldzame en welkome functie, die gebruikers de flexibiliteit geeft om hun opslagruimte verder uit te breiden.

De prijs van de Samsung A55

Een van de meest aantrekkelijke aspecten van de Samsung Galaxy A55 is de prijs. Dit model biedt premium specificaties tegen een fractie van de kosten van high-end modellen zoals de S-serie, waardoor het een uitstekende waarde heeft voor iedereen die op zoek is naar een krachtige smartphone zonder een fortuin uit te geven. Twijfel je tussen de verschillende Samsung-modellen? Dan is het slim om je eerst in te lezen in de verschillen tussen de S- en A-serie.

Samsung A54 vs A55: de belangrijkste verschillen

De overstap van de Samsung Galaxy A54 vs. de A55 vertegenwoordigt een grote vooruitgang in technologie en design. Daarom is het goed om de nieuwe A55 eens af te zetten tegen de specs van de Samsung A54 of zelfs de Samsung Galaxy A53:

●     Software: Draaiend op Android 14 met One UI 6.1, belooft de A55 toegang tot de nieuwste softwarefuncties en optimalisaties.

●     Scherm: Het toestel beschikt over een 6,5 inch full-HD-scherm met een verversingssnelheid van 120Hz, wat zorgt voor soepeler scrollen en betere responsiviteit dan de A54.

●     Design: De A55 is voorzien van een aluminium behuizing, in tegenstelling tot het plastic van de A54, en biedt IP67-stof- en waterdichtheid.

●     Camera: Beide generaties hebben een drievoudige camera-opstelling, maar er is een belangrijk verschil tussen de Samsung A54 en A55. De Galaxy A55 verbetert de ervaring met een 50 megapixel-hoofdcamera die optische beeldstabilisatie biedt en daarnaast zijn er nog meer belangrijke ontwikkelingen doorgevoerd. Hierover lees je in de volgende alinea meer.

Samsung Galaxy A55 camera specs

De camera van de Samsung Galaxy A55 is een waar hoogtepunt met indrukwekkende specs. Uitgerust met drie lenzen aan de achterkant en een 50-megapixel hoofdcamera, zorgt deze voor scherpe en heldere foto's onder alle lichtomstandigheden, waarmee deze behoort tot een van Samsung’s top camera’s. De Samsung A55-camera beschikt daarnaast over verschillende anderenmooie ontwikkelingen, die we verder voor je zullen uitlichten.

Grotere pixelgrootte

De Samsung Galaxy A55 zet een nieuwe standaard voor smartphonefotografie met zijn grotere pixelgrootte. Dit zorgt ervoor dat elke foto meer licht vangt, wat resulteert in helderdere en duidelijkere beelden, zelfs in omstandigheden met weinig licht. Deze technologie zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de beeldkwaliteit, waardoor je herinneringen nog levendiger vastgelegd worden.

Verbeterde Nightography

De geavanceerde Nightography-functies van de A55 stellen gebruikers in staat om zelfs in de meest uitdagende lichtomstandigheden indrukwekkende nachtfoto's te maken. Dankzij de geoptimaliseerde beeldverwerking en de capaciteit om meer licht te vangen, levert de A55 ongeëvenaarde prestaties bij weinig licht en tot wel 58% minder blur.

Enhanced Imaging

De Enhanced Imaging-technologie van de Samsung Galaxy A55 tilt je fotografie naar een hoger niveau. Deze functie optimaliseert automatisch de beeldkwaliteit, waardoor je foto's gedetailleerder en levendiger worden. Dankzij de krachtige beeldverwerking kun je genieten van ongeëvenaarde scherpte en kleurnauwkeurigheid, wat elke foto tot een kunstwerk maakt.

Levendige en stabiele HDR-video

De Galaxy A55 maakt niet alleen indruk met zijn fotokwaliteit, maar ook met zijn video-capaciteiten. De smartphone ondersteunt HDR-video-opname, waardoor je video's levendiger en kleurrijker worden, met meer detail in zowel lichte als donkere gebieden. Bovendien zorgt de stabilisatiefunctie ervoor dat je opnames vloeiend en stabiel blijven, zelfs als je in beweging bent.

AI Image Enhancing

De AI Image Enhancing-functie van de Samsung Galaxy A55 zorgt ervoor dat elke foto die je maakt, automatisch wordt geoptimaliseerd. Deze slimme technologie herkent scènes en objecten en past de instellingen dienovereenkomstig aan om de beste foto te garanderen. Of je nu een landschap vastlegt of een portret maakt, de AI zorgt ervoor dat je altijd de optimale belichting, scherpte en kleurbalans hebt. Een voorbeeld van een model waar AI al slim wordt toegepast is de Samsung S24 AI.

Nieuwe kleuren van de Galaxy A55

De Samsung Galaxy A55 kleuren zijn erg opvallend en geven een uniek karakter aan het toestel, net zoals ook geldt voor de Samsung Galaxy S24. De A55 is beschikbaar in de volgende kleurtinten:

●     Awesome Iceblue: Een frisse, lichtblauwe tint.

●     Awesome Navy: Een diepe, donkerblauwe kleur.

●     Awesome Lilac: Een zachte, lila/paarse kleur.

●     Awesome Lemon: Een levendige, gele tint.

Samsung A55: Premium design met strakke afmetingen en een laag gewicht

De Samsung Galaxy A55 tilt het concept van premium design naar een hoger niveau met zijn strakke afmetingen (161.1 x 77.4 x 8.2 mm) en een verrassend laag gewicht van slechts 213g. Dit maakt het toestel niet alleen een genot om vast te houden, maar ook om te gebruiken, dag in dag uit. De bouwkwaliteit is versterkt met Gorilla Glass 7+, waardoor het scherm uitzonderlijk bestand is tegen krassen en stoten. Dit biedt gebruikers gemoedsrust, wetende dat hun toestel bestand is tegen de uitdagingen van dagelijks gebruik.

Knox Vault beveiliging

Samsung zet zich in voor de veiligheid van je gegevens met Knox Vault beveiliging op de Galaxy A55. Deze geavanceerde beveiligingslaag beschermt je persoonlijke informatie en gegevens tegen malware en ongeautoriseerde toegang, waardoor je zeker kunt zijn van je privacy en veiligheid. De Galaxy A55 is de eerste generatie uit de A-serie die beschikt over deze Knox Vault beveiliging van Samsung. Het is daarnaast altijd handig om op de hoogte te zijn van onze laatste tips & tricks voor beveiliging op je smartphone.

Is de Samsung A55 waterproof?

De Samsung Galaxy A55 verlegt de grenzen van duurzaamheid en design, en een van de meest indrukwekkende kenmerken is dat het toestel waterdicht is. Met een IP67-classificatie, bevestigt dit dat de Samsung A55 waterdicht is, waardoor het bestand is tegen onderdompeling tot 1 meter diepte. Dit maakt de Samsung Galaxy A55 waterproof en betrouwbaar voor gebruik in alle weersomstandigheden, of je nu in een regenbui terechtkomt of per ongeluk in het water laat vallen.

Features van de Samsung Galaxy A55 5G

De Samsung Galaxy A55 is uitgerust met een reeks aan features die het dagelijks leven gemakkelijker en leuker maken. Van de krachtige processor die zorgt voor soepele prestaties bij het gebruik van apps en games, tot de lange batterijduur die je de hele dag door ondersteunt, elk aspect van dit toestel is ontworpen met de gebruiker in gedachten.

De processor

De Samsung Galaxy A55 is uitgerust met de indrukwekkende Exynos 1480 processor. Deze krachtige Galaxy A55 processor zorgt voor een vloeiende en responsieve ervaring, zowel bij dagelijks gebruik als bij intensievere activiteiten zoals gamen. Bovendien, met het nieuwe infinity-O display van 6,6 inch, dat groter is dan zijn voorganger, biedt de Samsung Galaxy A55 processor gebruikers een meeslepende kijkervaring met scherpe, levendige beelden en een verversingssnelheid van 120Hz, ideaal voor soepele gameplay en het bekijken van content.

Opslag Samsung Galaxy A55 5G

De opslagcapaciteit van de Samsung Galaxy A55 komt tegemoet aan de behoeften van zelfs de meest veeleisende gebruikers. Met twee varianten beschikbaar, één met 128GB en de andere met 256GB opslag, biedt de opslag Samsung Galaxy A55 voldoende ruimte voor al je apps, foto's, video's en meer. Daarnaast biedt de mogelijkheid om de opslag uit te breiden met een micro-sd-kaart nog meer flexibiliteit voor gebruikers die nog meer ruimte nodig hebben.

Batterijduur voor al je behoeftes

Met een capaciteit van 5000mAh biedt de batterijduur Samsung A55 genoeg energie om je de hele dag door te ondersteunen, of je nu foto's maakt, games speelt of video's bekijkt. Bovendien, dankzij de snellaadtechnologie, kan de batterij binnen slechts 30 minuten tot 50% worden opgeladen, wat betekent dat je minder tijd kwijt bent aan opladen en meer tijd hebt om te doen wat je leuk vindt. Loop je met je huidige smartphone tegen batterijproblemen aan? Lees dan onze tips voor Samsung batterijen die snel leeg gaan.

Ondersteunt de Galaxy A55 5G eSIM en dual Sim?

Ja, de Samsung Galaxy A55 ondersteunt zowel eSim als dual Sim-functionaliteit. Dit biedt gebruikers de flexibiliteit om meerdere telefoonnummers te gebruiken op één toestel, ideaal voor het balanceren van werk en privé, of voor reizen in het buitenland.

De Samsung Galaxy A55 is een toestel dat technologie, design en gebruiksgemak samenbrengt in een compact en krachtig pakket. Met zijn indrukwekkende specificaties en features is het de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en veelzijdige smartphone ervaring. Bekijk snel alle mogelijkheden bij KPN.

Bekijk Samsung Galaxy A55

Gerelateerde artikelen