Veilig werken met verschillende cloudvormen

Kunstmatige intelligentie, IoT, data-analyse: deze technologieën zijn populair in veel organisaties, ook voor primaire processen. Tegelijkertijd worden de wet- en regelgeving strenger. Het is belangrijk om te voorkomen dat medewerkers zomaar clouddiensten inzetten, hoe laagdrempelig en waardevol die diensten ook zijn. Ze kunnen namelijk een concreet security-, privacy- en compliancerisico vormen. Wij helpen je organisatie om veilig en verantwoord met clouddiensten te werken.

Er zijn veel applicaties of processen in je organisatie die nooit naar de publieke of zelfs private cloud zullen gaan. Dit kan komen door de benodigde rekenkracht, de gevoeligheid van de data of de aansluiting op legacy-systemen die je in het eigen datacenter wilt en moet houden. Maar dat hoeft de veilige en betrouwbare inzet van nieuwe clouddiensten niet in de weg te staan. De cloud biedt veel mogelijkheden, zolang je organisatie maar steeds een weloverwogen keuze kan maken voor een veilige clouddienst als passende landingsplaats voor een usecase, workload, applicatie of dataset. Dit vraagt om een manier van werken die we ‘multicloud by design’ noemen.

Precies wat je organisatie nodig heeft

Je zorgt ervoor dat je als organisatie al bij het nadenken over een nieuw of aangepast digitaal product of proces, meteen bepaalt of er een goede landingsplaats in de cloud voor is, en welke dat dan is. Dit biedt de gewenste wendbaarheid, soevereiniteit en vernieuwing, binnen het gestelde budget. Als IT-organisatie stel je meerdere landingsplaatsen in de cloud beschikbaar, zodat er voor nieuwe of aangepaste usecases, workloads, applicaties of datasets een passende clouddienst is. Deze sluit bovendien goed aan op de bestaande infrastructuur, waardoor continuïteit en compliance geborgd zijn.

Juiste keuze uit clouddiensten

Multicloud vraagt om breed gedragen beleid en heldere afspraken. Dankzij dit beleid weten beslissers of geautoriseerde medewerkers in je organisatie precies wat de cloudmogelijkheden zijn als ze een nieuwe of aangepaste workload, usecase, applicatie of dataset hebben. Denk aan mogelijkheden als publieke, private of soevereine clouddiensten, edge-computing of colocatie. Wat het beste aanbod aan clouddiensten is, verschilt per organisatie en kan in de loop van de tijd verschuiven.

Meer Weten?

Kijk op onze website Cloud | KPN Grootzakelijk | KPN Zakelijk voor de mogelijkheden of neem contact op voor meer achtergrondinformatie over de multicloud, de verschillende plaatsingsstrategieën en concrete praktische informatie.

Gerelateerde artikelen