De real-time ondersteunende stemtechnologie en bel-app van Whispp zet fluisterspraak (mensen die ernstig stotteren, spreken ontspannen en vloeiend als zij fluisteren) en aangedane spraak (keelkanker, stembandverlamming, Parkinson, ALS) om in de heldere, natuurlijke stem van een persoon. Whispp maakt gebruik van de kracht van kunstmatige intelligentie en zorgt voor een revolutie in de communicatie voor mensen met een stembeperking en mensen die stotteren.
Waarom inclusieve technologie belangrijk is voor KPN
Bij KPN geloven we in de kracht van technologie om een ​​inclusieve wereld te creëren. Ondersteund door de Coalitie voor Technologie en Inclusie belichaamt de Whispp-app onze toewijding om technologie voor iedereen toegankelijk te maken. Dit initiatief heeft tot doel communicatiebarrières te doorbreken en gelijke kansen voor iedereen te bieden. Door deel te nemen aan dergelijke initiatieven kan KPN bijdragen aan een meer inclusieve samenleving waarin iedereen over de middelen beschikt om effectief te communiceren. Door dergelijke technologieën te ondersteunen en te promoten, zorgen we er tevens voor dat onze diensten voldoen aan de uiteenlopende behoeften van onze klanten.
Hoe Whispp de communicatie verbetert
De Whispp-app is ontworpen om personen met een stembeperking en mensen die stotteren te helpen door fluisterspraak en aangedane spraak tijdens telefoongesprekken om te zetten in normale spraak. Deze functionaliteit maakt telefoongesprekken niet alleen comfortabeler, maar vermindert ook aanzienlijk de angst die gepaard gaat met telefoneren.
Nederlands pilotprogramma voor inclusieve technologie
Whispp was een van de pilotprojecten in het programma Coalitie voor Technologie en Inclusie (CTI). KPN participeerde in het pilotconsortium, samen met patiëntenorganisaties Stichting Support Stotteren, Dystonie Vereniging en Patiëntenvereniging HOOFD-HALS, het Arbeidskundig Kennis Centrum (AKC) en de Nederlandse overheid. Na de pilot wordt Whispp nu actief gebruikt en het toont het grote potentieel van nieuwe technologie die leidt tot een meer inclusieve communicatie in werkomgevingen.