Bedrijven kunnen flink kosten besparen door meer werknemers thuis te laten werken

Thuiswerken is onverminderd populair. Zeker voor (jong) personeel is het steeds vaker de belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarde geworden. Maar ook voor werkgevers worden de voordelen van een thuiswerkende workforce steeds duidelijker. Zo kan het organisaties enorme kostenbesparingen opleveren, als je weet aan welke knoppen je kunt draaien.

Of je nu een groot bedrijf hebt of een mkb-bedrijf, thuiswerken biedt veel kansen om kosten te besparen én helpt om talent aan te trekken en te behouden. Hoe je dat doet? We geven je een aantal suggesties.  

Minder kosten voor kantoorruimte 

Een van de grootste besparingen door thuiswerken is de kantoorruimte. Een traditioneel kantoor kost veel geld, zoals huur, onderhoud, energiekosten en beveiliging. Door meer medewerkers thuis te laten werken, kunnen bedrijven flink besparen op deze kosten. 

Veel Nederlandse bedrijven hebben hun kantoorruimte al verkleind of zelfs helemaal afgestoten. Met een hybride werkmodel, waarbij medewerkers een paar dagen per week naar kantoor komen, kunnen bedrijven de benodigde kantoorruimte soms wel halveren. Dit zorgt voor minder huurkosten en andere uitgaven, en het geld dat vrijkomt kan worden geïnvesteerd in betere digitale tools voor thuiswerken, wat de productiviteit ten goede komt. 


Internet van de zaak
Voor al je medewerkers

Met Internet van de zaak hebben je medewerkers veilig, snel en stabiel internet thuis. Je bepaalt zelf wat je bijdraagt. Ontdek alle voordelen.


Besparen op reiskosten 

Thuiswerken bespaart ook op reiskosten. Veel bedrijven bieden hun medewerkers een reiskostenvergoeding aan voor woon-werkverkeer, vooral in de Randstad waar reizen duur kan zijn. Door thuiswerken kunnen deze kosten omlaag, wat direct geld bespaart en ook bijdraagt aan de duurzaamheidsdoelen van het bedrijf. 

Slimme investeringen in IT 

Hoewel er eerst geïnvesteerd moet worden in een goede IT-infrastructuur voor thuiswerken, zijn deze kosten vaak lager dan die van een fysieke werkplek. Digitale tools en cloudoplossingen zijn flexibel en schaalbaar, waardoor bedrijven alleen betalen voor wat ze echt nodig hebben. 

Met moderne technologie kunnen bedrijven bovendien efficiënter werken. Medewerkers die thuiswerken, kunnen hun werktijd vaak flexibeler indelen, wat de productiviteit verhoogt. Zo verdient de investering in IT zich snel terug. 

Tip: Speciaal voor onze grootzakelijke klanten hebben we een aantal slimme oplossingen om thuiswerken in de cloud makkelijk en veiliger te maken. Lees hier meer daarover.  

Lagere vaste lasten 

Bedrijven besparen ook op vaste lasten zoals elektriciteit, water, verwarming en kantoorbenodigdheden. Minder mensen op kantoor betekent lagere energiekosten en minder verbruik van kantoorartikelen. Al deze kleine besparingen kunnen samen veel geld opleveren, vooral voor grote bedrijven. 


eBook: Thuiswerkgids voor het mkb

Hoe blijf je als team goed en veilig samenwerken op afstand? Ontdek je rechten en plichten als werkgever in onze thuiswerkgids voor het mkb.

Download


Aantrekkelijker voor talent 

Thuiswerken helpt ook bij het aantrekken en behouden van talent. In een krappe arbeidsmarkt biedt flexibiliteit een groot voordeel. Medewerkers waarderen de mogelijkheid om hun werk-privébalans te verbeteren, wat hun tevredenheid en loyaliteit vergroot. Dit zorgt voor minder personeelsverloop en lagere kosten voor werving en training. 

Minder ziekteverzuim, meer productiviteit 

Thuiswerken kan ook het ziekteverzuim verminderen. Medewerkers die thuiswerken, komen minder in aanraking met ziekteverwekkers. Bovendien voelen ze zich minder snel genoodzaakt zich ziek te melden voor kleine kwaaltjes als ze thuis kunnen werken. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat thuiswerken vaak leidt tot een hogere productiviteit, omdat medewerkers minder worden afgeleid. 

Goed voor het imago 

Bedrijven die thuiswerken omarmen, laten zien dat ze flexibel en toekomstgericht zijn. Dit versterkt hun imago en maakt hen aantrekkelijker voor klanten en investeerders die waarde hechten aan duurzaamheid en innovatie. Het biedt een concurrentievoordeel in een drukke markt. 

TIP: Wil je thuiswerken graag goed regelen voor je personeel? Met Internet van de zaak voor grootzakelijke bedrijven kun je als werkgever nu bijdragen aan de internetverbinding van je medewerkers thuis.  

Dat levert aan beide kanten financieel voordeel op. Daarnaast zijn je collega’s beter beveiligd én ontvangen ze snellere service bij een storing. Meer weten over Internet van de zaak? We bellen je graag terug hierover.  

Gerelateerde artikelen