De 10 beste websites en apps om thuiswerken efficiënter te maken

Als je veel thuiswerkt, zijn goede tools om je efficiënt je werk te doen onmisbaar. Of je nu als freelancer werkt, een eigen bedrijf runt of voor een organisatie op afstand werkt: met deze apps en websites geef je je productiviteit en communicatie skills een flinke boost.

1. Microsoft Teams – Voor naadloze communicatie en samenwerking

Microsoft Teams is nog steeds de meest gebruikte tool door thuiswerkers die veel in teamverband werken. Met Teams kun je chatten, bestanden delen, en videovergaderingen houden. Wat Microsoft Teams onderscheidt van andere communicatietools, is de naadloze integratie met andere Microsoft-producten zoals Word, Excel en PowerPoint. Dit maakt het gemakkelijk om samen te werken aan documenten zonder het platform te verlaten.

Voordelen:

  • Eenvoudige integratie met Microsoft Office 365
  • Mogelijkheid om kanalen te creëren voor verschillende teams en projecten
  • Handige planningstools voor vergaderingen en gedeelde agenda’s

2. Google Drive – Voor opslag en samenwerking in de cloud

Google Drive is een populaire cloudopslagdiensten en biedt een handige manier om bestanden op te slaan en te delen. Het grootste voordeel van Google Drive is de mogelijkheid om in realtime samen te werken aan documenten, spreadsheets en presentaties via Google Docs, Sheets en Slides. Voor thuiswerkers die aan meerdere projecten werken of documenten moeten delen met collega's, is Google Drive ideaal.

Voordelen:

  • 15 GB gratis opslagruimte
  • Realtime samenwerking aan documenten
  • Eenvoudige integratie met andere Google-producten zoals Gmail en Google Agenda

eBook: 100 Websites voor ondernemers

Beter (samen)werken met 100 handige websites en clouddiensten voor ondernemers.

Download


3. Monday.com – Voor projectbeheer en taakverdeling

Monday.com is een veelzijdig platform voor projectbeheer dat je helpt om taken te organiseren, projecten te plannen en voortgang bij te houden. Thuiswerkers kunnen hier eenvoudig werkstromen visualiseren en taken toewijzen aan teamleden. Maar je kunt Monday ook gebruiken om (data)dashboards te bouwen of rapportages. De interface is intuïtief en aanpasbaar, waardoor je gemakkelijk verschillende projecten kunt beheren, ongeacht de omvang.

Voordelen:

  • Flexibel en aanpasbaar voor elk type project
  • Visuele dashboards die de voortgang duidelijk weergeven
  • Integraties met tools zoals Slack en Google Calendar

4. Notion – Voor notities en kennisbeheer

Notion is een alles-in-één werkruimte die notities, takenlijsten, projectbeheer en databases combineert. Het is een perfecte tool voor mensen die hun werkruimte willen organiseren zonder verschillende apps te gebruiken. Thuiswerkers kunnen met Notion hun projecten en taken op een overzichtelijke manier beheren, notities maken en samenwerken met teamleden in dezelfde documenten.

Voordelen:

  • Flexibele en aanpasbare werkruimtes
  • Geschikt voor persoonlijke productiviteit en samenwerking in teams
  • Geïntegreerde taakbeheer- en notitietools

5. Slack – Voor snelle en efficiënte communicatie

Slack wordt veel gebruikt voor teamcommunicatie omdat het thuiswerkers helpt om gemakkelijk contact te houden met collega's. Het is een prima alternatief voor bijvoorbeeld WhatsApp, maar veel veelzijdiger. Het platform biedt de mogelijkheid om kanalen te maken voor verschillende projecten of teams, direct te chatten en integraties toe te voegen met andere apps zoals Google Drive en Trello. Slack is ideaal voor zowel kleine als grote teams die op afstand werken en voortdurend in contact moeten blijven.

Voordelen:

  • Eenvoudige en snelle communicatie
  • Integraties met vele andere tools
  • Mogelijkheid om zowel openbare als privékanalen aan te maken

eBook: 50 ChatGPT prompts voor je werk

Ga slimmer én sneller aan de slag met deze 50 ChatGPT prompts voor je werk. Je ontdekt ze allemaal in ons eBook.

Download


6. WhatsApp Business – Voor directe communicatie met klanten

WhatsApp Business biedt ondernemers en freelancers een eenvoudige manier om met klanten te communiceren. Deze app heeft alle functies van de standaard WhatsApp-app, maar biedt extra mogelijkheden voor bedrijven, zoals automatische berichten, snelkoppelingen voor veelgestelde vragen en een bedrijfsprofiel. Dit maakt het gemakkelijk om professioneel contact te houden met klanten, zelfs vanuit huis. Voor WhatsApp business heb je een apart telefoonnummer nodig. Hoe dat precies werkt lees je in dit artikel.

Voordelen:

  • Gratis en breed gebruikt wereldwijd
  • Mogelijkheid tot het instellen van automatische berichten
  • Eenvoudige communicatie via berichten en spraakoproepen

7. Figma – Voor samenwerking aan ontwerpprojecten

Figma is een cloudgebaseerde design-tool waarmee ontwerpers samen kunnen werken aan projecten in realtime. Dit maakt het een ideale tool voor thuiswerkers in creatieve beroepen zoals web- en grafisch ontwerp. Met Figma kunnen teams gemakkelijk samen ontwerpen, feedback geven en wijzigingen aanbrengen, zonder bestanden heen en weer te sturen.

Voordelen:

  • Realtime samenwerking
  • Cloudgebaseerd, dus geen installatie nodig
  • Veelzijdig voor zowel UI/UX-ontwerpen als grafisch werk

8. Canva – Voor eenvoudige grafische ontwerpen

Canva is een gebruiksvriendelijke grafische ontwerptool waarmee je zonder veel designervaring professionele ontwerpen kunt maken. Of je nu een presentatie, social media post of marketingmateriaal moet maken, Canva biedt duizenden sjablonen die je kunt aanpassen. Voor thuiswerkers die snel visueel aantrekkelijk materiaal willen creëren, is Canva een uitstekende keuze.

Voordelen:

  • Eenvoudig te gebruiken met een drag-and-drop-interface
  • Honderden gratis sjablonen en afbeeldingen
  • Geschikt voor zowel beginnende als ervaren ontwerpers


    Internet van de zaak
    Voor al je medewerkers

    Met Internet van de zaak hebben je medewerkers veilig, snel en stabiel internet thuis. Je bepaalt zelf wat je bijdraagt. Ontdek alle voordelen.


9. ChatGPT – Voor ondersteuning en automatisering van teksten en ideeën

ChatGPT is een geavanceerde AI-tool die thuiswerkers kan helpen met een breed scala aan taken, van het schrijven van teksten tot het brainstormen van ideeën. Of je nu hulp nodig hebt bij het opstellen van e-mails, het schrijven van rapporten of het genereren van nieuwe concepten. Met ChatGPT kun je een extra laag van automatisering toevoegen aan je werk, waardoor je productiever wordt en minder tijd kwijt bent aan routinematige taken. Het is wel belangrijk om altijd het werk van ChatGPT zelf goed te controleren op eventuele fouten.

Voordelen:

  • Snel en efficiënt bij het opstellen van teksten en het geven van antwoorden
  • Kan ideeën genereren en helpen bij het structureren van informatie
  • Beschikbaar op verschillende platforms, waaronder web en mobiele apps

10. Miro – Voor virtuele whiteboard-sessies

Miro is een digitaal whiteboardplatform waarmee teams op afstand kunnen brainstormen en samenwerken aan ideeën. Het is perfect voor thuiswerkers die virtuele vergaderingen willen houden of samen visuele plannen willen ontwikkelen. Je kunt notities, schema’s en tekeningen toevoegen aan een onbeperkt canvas en alles delen met je team. Miro wordt veel gebruikt voor creatieve sessies en strategische planning.

Voordelen:

  • Onbeperkt digitaal canvas voor brainstormen
  • Geschikt voor interactieve workshops en presentaties
  • Realtime samenwerking met meerdere teamleden

Ben je op zoek naar meer handige websites en apps voor je thuiskantoor? Download dan ons gratis eBook ‘100 Websites voor Ondernemers’ vol met tips.

Gerelateerde artikelen