De kaart van Nederland kleurt snel groener: op steeds meer adressen kan je als ondernemer gebruikmaken van KPN Zakelijk Glasvezel. In dit artikel zetten we op een rij hoe je zo snel mogelijk gebruik kan maken van superstabiel en snel internet voor jouw onderneming.
Het zit er dik in dat ook jouw bedrijf binnenkort gebruik kan maken van het snelle en betrouwbare netwerk van KPN Zakelijk Glasvezel. Zes vragen (en antwoorden) over wanneer het zover is en wat je als ondernemer kan doen om aan de slag te gaan met glasvezel.
Wat is glasvezel en wat heb ik eraan?
Een glasvezelkabel bestaat uit vezels van glas die zo dun zijn als een haar. Via die vezels wordt data verstuurd door middel van licht. Voordelen van internet via glasvezel: de verbinding is sneller dan via koper of coax.
Het netwerk is ook stabieler én symmetrisch, wat betekent dat je als ondernemer minder met downtime te maken krijgt terwijl je met dezelfde snelheid up- en download. Zeker als je hybride werkt zijn dat enorme voordelen: nooit meer haperende videomeetings bijvoorbeeld.
Daarnaast is glasvezelinfrastructuur makkelijk schaalbaar, mocht je bedrijf snel groeien of juist een tandje moeten terugschroeven. En het is ook nog eens duurzamer.
Wanneer kan ik gebruikmaken van KPN Zakelijk Glasvezel?
KPN werkt hard om een half miljoen nieuwe glasvezelaansluitingen per jaar voor elkaar te krijgen. Het doel is om in 2026 in totaal 80 procent van de Nederlandse huishoudens en bedrijven van glasvezel te kunnen voorzien. Doe de postcodecheck om te bekijken wat het aanbod van KPN is op het adres van jouw onderneming.
Is er nog geen KPN Zakelijk Glasvezel beschikbaar? Zet dan de Glasvezelwekker om als eerste te weten wanneer jouw onderneming aan de slag kan op het KPN-netwerk.
Glasvezel in jouw buurt?
Zet de glasvezelwekker
Wat is het verschil tussen KPN Zakelijk Glasvezel en de consumentenvariant?
Ondernemers krijgen met KPN Zakelijk Glasvezel de beschikking over aanvullende zakelijke service. Als je een verstoring vóór 17.00 meldt ben je dezelfde dag weer online.
Verder bieden KPN Zakelijk Glasvezel-pakketten extra opties, bijvoorbeeld op het gebied van cybersecurity en serviceverlening. En vind je uiteraatd de BTW vermelding terug op je factuur.
Moet ik betalen voor de aanleg van glasvezel?
Als glasvezel wordt aangelegd door KPN of Glaspoort, ontvang je een flyer of brief met een aankondiging. Ook komt er een medewerker langs om toelichting te geven. Ben je geïnteresseerd, dan geef je toestemming om jouw bedrijfsadres aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Hetzelfde geldt voor woningen.
Het geven van toestemming verplicht je niet om een abonnement te nemen. Wil je gebruik maken van KPN Zakelijk Glasvezel? Dan betaal je in sommige gevallen een eigen bijdrage. Dat heeft bijvoorbeeld te maken met de moeilijke ligging van het terrein. KPN laat het weten als dat geldt voor jouw bedrijf. Of kom er zelf alvast achter via de postcodecheck.
Toestemming geven kan online bij KPN of Glaspoort. Tenminste, als zij het netwerk aanleggen.
Hoe sluit ik een abonnement af?
Ben je bestaande klant van KPN? Dan wordt je abonnement na aansluiting automatisch omgezet naar glas. Nog geen klant? Dan is het tijdens de aanleg van het glasvezelnetwerk al mogelijk om Zakelijk Internet van KPN te bestellen.
Voor elke ondernemer is er een passend aanbod: ZZP’ers, MKB’ers en grotere bedrijven, of je nu thuis werkt of op een bedrijfslocatie.
Hoe vraag ik een gratis monteur aan?
Gratis aansluiting, activering en controle of het goed werkt is part of the deal bij KPN.
Wil je een Kleinzakelijk Glasvezel-abonnement bestellen? Dan kan je de gratis monteur direct aanvragen bij je bestelling in onze webshop.
Ook KPN EEN MKB-klanten krijgen standaard een monteur tot hun beschikking voor aansluiting en (indien nodig) een technische vooropname. Voor het plannen van een monteursafspraak neemt KPN telefonisch contact met je op na je bestelling.
Zo wordt ook jouw onderneming deel van het netwerk van de toekomst. En blijf je als ondernemer connected zonder zorgen.