Juli is dé sportmaand bij KPN

De Tour de France, het EK, de Olympische Spelen, Wimbledon, de Formule 1: sportliefhebbers zitten deze maand zeker goed bij KPN!

Tour de France

Op zaterdag 29 juni ging de Tour de France van start in Florence en na 3492 kilometer in 21 etappes wacht de finish op 21 juli niet in Parijs, maar in Nice. Voor het eerst in een halve eeuw ligt de eindstreep niet op de bekende Champs-Élysées, maar wijkt het peloton uit naar Nice vanwege de Olympische Spelen, die ook in Parijs plaatsvinden. De favorieten zijn natuurlijk titelverdediger Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar. De vraag is alleen wel hoe fit de Deen is, na zijn grote val eerder dit jaar. Niets missen van de Ronde van Frankrijk? Je volgt alles via de NOS en Eurosport.

NOS Live

En het is nu nóg makkelijker om de streams van de NOS te kijken, met de vernieuwde app NOS Live! Met NOS Live stream je evenementen live en spoel je direct terug als je een belangrijk moment hebt gemist. Heb je TV+? Installeer dan de app van NOS Live kosteloos in de app-store.

Olympische Spelen

Van 26 juli t/m 11 augustus zijn de Olympische Spelen in Parijs. Zo’n 10.500 sporters uit 206 landen komen in actie. Dit jaar zijn er 4 nieuwe sporten toegevoegd aan het programma: breakdancing, surfen, klimmen en skateboarden. Wil jij niks missen van de Olympische Spelen? Kijk dan naar Eurosport, maar óók, en dat is nieuw, op HBO Max zie je alle sporten van de Spelen live! Elke ochtend neemt presentator Herbert Cool vanuit Parijs de komende sportdag door. Daarna zijn de sporten de hele dag live te volgen, afgewisseld met analyses, interviews en verslagen vanuit de Franse hoofdstad. Nog geen HBO Max? Dan zet je dat heel makkelijk aan via MijnKPN!

Wimbledon

Ook Wimbledon, het oudste tennistoernooi ter wereld, vindt plaats in juli. Wimbledon is 1 van de 4 grandslamtoernooien en wordt beschouwd als het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld. Het is ook het grootste grastennistoernooi. Op 14 juli weten we wie de winnaars zijn. Ook alles van Wimbledon volg je live op Eurosport.

Formule 1

En natuurlijk moeten ook de coureurs van de Formule 1 weer aan de bak, met ook deze maand weer 3 races. Op 7 juli is de Grand Prix van Groot-Brittannië om 16.00 uur te zien, 21 juli wordt er vanaf 15.00 geracet in Hongarije en op 28 juli komen de coureurs in actie bij onze Zuiderburen, want dan is de Grand Prix van België om 15.00 uur. Natuurlijk zie je alle trainingen, kwalificaties en de live races bij Viaplay. Samenvattingen van de races en kwalificaties zie je op Viaplay TV, op kanaal 19. 

LALIGA: All Access

Het EK is nog in volle gang, maar als je na 14 juli moeite hebt om uit de voetbalbubbel te komen, kun je mooi kijken naar een nieuwe docuserie op Netflix! In LALIGA: Más allá del gol of LALIGA: All Access in het Engels, krijgen we een exclusief kijkje achter de schermen van de Spaanse voetbalcompetitie, 1 van de grootste ter wereld. De serie volgt de teams in het afgelopen seizoen en ook een aantal spelers staan in de spotlight. Vanaf 17 juli te zien op Netflix.

SPRINT

Nog steeds niet genoeg sport gezien? Dan kijk je deze maand ook naar de documentaireserie Sprint op Netflix. De serie duikt in de psyche van topatleten van over de hele wereld, allemaal verenigd door een gemeenschappelijk doel: de snelste persoon op aarde worden. We zien hoe topsprinters omgaan met training, media-aandacht en felle concurrentie. Een intrigerende kijk op de hoge inzet en mentale hardheid van sprinters. Vanaf 2 juli te zien op Netflix.

Gerelateerde artikelen