De 10 beste Businessboeken op Storytel

Geen zin om op het strand een boek te lezen? Zet eens een luisterboek aan! Zelfs voor ondernemers en andere professionals is Storytel de beste Nederlandse luisterboekenapp, want je vindt er een breed assortiment aan management- en businessboeken. In het Engels én gewoon in het Nederlands. In dit artikel geven we je alvast enkele luistertips.

1. Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt - Dale Carnegie

Een klassieker. Dit tijdloze boek van Dale Carnegie biedt praktische adviezen voor het verbeteren van je sociale vaardigheden en het opbouwen van sterke relaties. Carnegie’s technieken zijn eenvoudig toe te passen, nog steeds actueel en helpen je om invloed uit te oefenen en vertrouwen te winnen, zowel in je persoonlijke als professionele leven.

2. Weten wat je niet weet - Adam Grant

Adam Grant, een vooraanstaande organisatiepsycholoog, moedigt ons aan om onze overtuigingen en meningen voortdurend te herzien. In "Weten wat je niet weet" leert hij hoe je open kunt staan voor nieuwe ideeën en veranderingen, wat cruciaal is voor succes in de snelle en dynamische wereld van vandaag. Een belangrijke boodschap die je manier van leiderschap flink kan veranderen.

3. De 7 eigenschappen van effectief leiderschap - Stephen R. Covey

Als je hem nog niet gelezen hebt, dan is Stephen Covey's klassieker een must-read voor iedereen die zijn leiderschapskwaliteiten wil verbeteren. Covey introduceert in dit boek zeven fundamentele gewoonten die essentieel zijn voor persoonlijke en professionele effectiviteit. Deze gewoonten helpen je om je doelen te bereiken en goede relaties met klanten, collega’s en stakeholders op te bouwen.


Veilig online op vakantie

Laat je niet hacken met deze 5 maatregelen!

Download


4. De slag om Hema - Stefan Vermeulen

In "De slag om Hema" neemt Stefan Vermeulen je mee achter de schermen van de turbulente strijd om de iconische Nederlandse winkelketen Hema. Dit boek biedt een fascinerend inzicht in het bedrijfsleven en laat zien hoe corporate strategieën en rivaliteit een bedrijf kunnen maken of breken.

5. Tijdwinst: elke dag om 15.00 klaar - Bjorn Deusings

Bjorn Deusings deelt in dit boek zijn methoden om efficiënter te werken en meer vrije tijd te creëren. Met praktische tips en strategieën laat hij zien hoe je je werkdag kunt optimaliseren, zodat je elke dag om 15.00 uur klaar bent. Dit boek is perfect voor iedereen die op zoek is naar een betere werk-privébalans.

6. Rich Dad, Poor Dad - Robert T. Kiyosaki

In "Rich Dad, Poor Dad" deelt Robert Kiyosaki de financiële lessen die hij leerde van zijn "rijke vader" en "arme vader". Dit boek daagt traditionele opvattingen over geld uit en biedt waardevolle inzichten over investeren, financiële planning en het opbouwen van je eigen (ondernemers)vermogen.


eBook: 50 ChatGPT prompts voor je werk

Ga slimmer én sneller aan de slag met deze 50 ChatGPT prompts voor je werk. Je ontdekt ze allemaal in ons eBook.

Download


7. De Ladder - Ben Tiggelaar

Ben Tiggelaar's "De Ladder" biedt een eenvoudige en effectieve methode om je doelen te bereiken. Het boek richt zich op gedragsverandering en geeft je de handvaten om stap voor stap je dromen waar te maken. Tiggelaar combineert wetenschappelijke inzichten met praktische tips, wat dit boek zowel informatief als inspirerend maakt. Het is vlot geschreven en dus ook bijzonder motiverend om te luisteren.

8. Ondernemers hebben nooit geluk - Ali Niknam

Ali Niknam, de oprichter van Bunq en TransIP, deelt zijn persoonlijke ondernemersverhaal in "Ondernemers hebben nooit geluk". Niknam beschrijft de uitdagingen, mislukkingen en successen die hij heeft meegemaakt. Dit boek is een eerlijke en motiverende kijk op wat er echt nodig is om een succesvol ondernemer te zijn.

9. Blondjes beleggen beter - Janneke Willemse

In "Blondjes beleggen beter" legt Janneke Willemse uit hoe je kunt beginnen met beleggen, ongeacht je voorkennis. Met humor en duidelijke uitleg maakt Willemse beleggen toegankelijk en begrijpelijk. Dit boek is ideaal voor iedereen die zijn financiële toekomst zelf in handen wil nemen.

10. Zorg: een betere kijk op de mens - Lynn Berger

Lynn Berger onderzoekt in "Zorg" de zorgsector: hoe zorgen we voor elkaar en wat dit zegt over onze samenleving. Want waarom hebben we juist in deze uiterst belangrijke sector te maken met een zorgcrisis? Alhoewel de focus ligt op de zorgsector, kunnen ook in bredere zin lessen worden getrokken uit Berger’s analyse en de menselijke kant van het bedrijfsleven.

Gerelateerde artikelen